Collosorbo

Tenuta di Collosorbo grundades av Guiseppe Ciacci 1850. Vingården drivs sedan 20 år av tredje generationen Ciacci; Giovanna och hennes döttrar Lucia (agronom) och Laura (vinmakare). Giovanna har låtit bygga ett helt nytt vineri och nyplantera stora delar av vingården som är belägen mellan S.Angelo i Colle och Castelnuovo dell `Abate i Montalcino. Vingårdarna ligger på sluttningar med kalkrik jord, 200 – 400 meter över havet. Läget skyddar från nordliga vindar samtidigt som floden Orcia ger viss svalka.


Tenuta-di-Collosorbo

Från Collosorbo

Brunello di Montalcino 2012 Rött vin
Sangiovese 14 %

Sangiovese av klonen Brunello. Handskörd , lagring 3 år på franska fat och 8 månader på flaska. Årgången anses ge rustikare viner med mer struktur än 2011. 2012 kan sparas 10-15 år beroende av lagringsförhållanden eller njutas redan nu, lufta gärna vinet genom dekantering. 

Tät, koncentrerad och rikt fruktig med tydlig ekfatskaraktär, svarta körsbär, rök, choklad, tobak och kryddor.  Passar till mustiga rätter som vilt med rotfruktsgratäng, klassisk inbakad oxfilé, en smakrik pastarätt med riven parmesan.
Lanseras i butik 18/8 2017. Högupplöst flaskbild

93p Wine Spectator / 92 p Wine Enthusiast / 95p James Suckling

brunello-2012

Brunello di Montalcino Magnum 2012 Rött vin
Sangiovese 14 %

Sangiovese av klonen Brunello. Handskörd , lagring 3 år på franska fat och 8 månader på flaska. Årgången anses ge rustikare viner med mer struktur än 2011. 2012 kan sparas 15-20 år beroende av lagringsförhållanden eller njutas redan nu, lufta gärna vinet genom dekantering. 

Tät, koncentrerad och rikt fruktig med tydlig ekfatskaraktär, svarta körsbär, rök, choklad, tobak och kryddor.  Passar till mustiga rätter som vilt med rotfruktsgratäng, klassisk inbakad oxfilé, en smakrik pastarätt med riven parmesan. 

93p Wine Spectator / 92 p Wine Enthusiast / 95p James Suckling

brunello-2012-magnum-front-label

Rosso di Toscana 2014 Rött vin
Merlot, Sangiovese, Syrah 14 %

60% Sangiovese, 20% Syrah och 20% Merlot. Druvorna kommer från Collosorbos egna vinodlingar i Montalcino, där klimatet ger lite varma viner med bra mognad och struktur. Vinet är framställt på ståltank för bevarande av den naturliga frukten.

Ett fruktigt vin med balanserade tanniner. I aromerna finns inslag av mörk choklad, mint, multna löv och körsbär. Passar lika bra som pratvin som till det typiska italienska köket, en pastarätt, pizza eller en lätt köttstek.

 

rosso-toscana-collosorbo-2014

Sant´Antimo Rosso 2015 Rött vin
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah 13,5 %

50% Syrah, 25% Merlot, 20% Cabernet sauvignon och 5% Petit Verdot. Var druvsort mognar för sig på små franska ekfat i 10 månader, samt 6 månader på flaska efter blending. 
Mörk bärig frukt med kryddigt inslag och ekfatstoner, mörk choklad och mocka, lång eftersmak. Servera till rätter av ljust och mörkt kött och till det italienska köket med örtkryddor, olivolja och lagrad ost. 
Sant´Antimo DOC ligger i Montalcino, appellationen lanserades under 90-talet för kvalitetsviner av druvor som annars ej ”ryms” i klassificeringen för Brunello -, och Rosso di Montalcino.  

santimo-2015


Skriv ut Producentinfo