Chateau Ka

Fakta

Beskrivning

Chateau Ka  grundades 1974 Akram Kassatly. Med en examen i vinframställning från Dijon, Frankrike, drömde Kassatly att han skulle följde i sin fars fotspår. Hans far Nicolas Kassatly hade grundat sin vingård 1919. Han blev dock tvungen av inbördeskriget att skjuta upp sin vingård och fortsätta göra den första flaska Jallab  (fruktsirap)  Denna älskade dryck följdes snart av en hel del andra koncentrerade drycker och blomextrakt. Denna händelseförändring visade sig vara till nytta för framgången och för Kassatly Chataura. Byggd på familjens arv, marknadsinnovation och know-how expanderade företaget sitt framgångsrika sirapsproduktsortiment för att inkludera ett stort antal likörer på 1980-talet, liksom fruktjuicer och slutligen smoothies på 1990-talet. Varumärket fortsatte till framgång, och man började även att producera alkoläsk under 1990-talet samt alkoholfria drycker. År 2005 tappade Chateau Ka-vingården sina första viner,man överträffade förväntningarna och uppfyllde kvalitetsnormer för vinframställning i många europeiska länder. idag uppskattas deras fina viner i Libanon, Frankrike, Kanada, USA och Storbritannien och ny Sverige. Chateau Ka har fått flera internationella medaljer och utmärkelser.