Rock Angel 2015

Adobe Photoshop PDF

Fakta

Beskrivning

Rock Angel framställs av Grenache och Rolle (Vermentino). Druvorna skördas tidigt på morgonen och sorteras flera gånger, först elektroniskt följt av tre manuella sorteringar. Druvorna avstjälkas och krossas försiktigt, främst free run juice och en del lätt pressad juice får sen jäsa, delvis i 600 L stora franska ekfat. 

Ljus rosa färg. Frisk och fruktig med inslag av citrus, jordgubb, hallon, persika och rostade mandlar i "Bourgogne -stil", lätt smörig med välintegrerad ekfatston, frisk syra och lång eftersmak. Servera gärna till rätter av halstrad fisk och skaldjur eller fågel. Utmärkt aperitif.

92p/Decanter. 91p/Jamessuckling.com. 90p/Wine Spectator. 90p/Wine Enthusiast.
högupplöst flaskbild

Château D´Esclans

Sacha Lichine förvärvade Chateau D´Esclans under 2006, det blev början på en ny
och spännande historia för slottet och de 267 hektar som omger det. 

Chateau D´Esclans ligger på en upphöjd plats nära Gorges de Pennafort, två mil nordväst om den antika romerska staden Frejus vid medelhavskusten. Dess källare är idag känd som La Vallée des Esclans. Sacha har haft som mål att göra världens bästa rosévin och med hjälp av en av världens bästa vinmakare har de lyckats, rosévinerna har hyllats av vinskribenter och vinjournalister världen om. www.esclans.com