Les Clans 2015

Adobe Photoshop PDF

Fakta

Beskrivning

 Vinet framställs av Grenache och Rolle (vermentino) från utvalda vingårdslägen. Druvorna handskördas vid soluppgången och sorteras i flera omgångar. 90% free run juice och 10% försiktigt pressad juice går till detta vin, jäsning sker på 600 L franska ekfat, delvis nya och delvis 1 år gamla fat. Därefter mognar vinet i 10 månader på ekfaten under Bâtonnate 2 ggr/vecka. 

LJus rosa färg. Stor doft av röda bär och mineral. Rikt fruktig smak av jordgubbar, stenfrukt som persika, mineral med en krämig fylllighet, perfekt balanserad av den friska syran. Lång eftersmak. Kan njutas på sin egen hand, som sällskapsvin eller till matig sallad, caviar och lätta rätter av fisk/skaldjur. 

94p /James Suckling
19/20/matthewjukes

högupplöst flaskbild

Château D´Esclans

Sacha Lichine förvärvade Chateau D´Esclans under 2006, det blev början på en ny
och spännande historia för slottet och de 267 hektar som omger det. 

Chateau D´Esclans ligger på en upphöjd plats nära Gorges de Pennafort, två mil nordväst om den antika romerska staden Frejus vid medelhavskusten. Dess källare är idag känd som La Vallée des Esclans. Sacha har haft som mål att göra världens bästa rosévin och med hjälp av en av världens bästa vinmakare har de lyckats, rosévinerna har hyllats av vinskribenter och vinjournalister världen om. www.esclans.com