Garrus 2015

garrus-2014

Fakta

Beskrivning

Garrus framställs av Grenache och Rolle (Vermentino)  av 80-85 år gamla vinrankor, från de bästa vingårdslägena. Druvorna selekteras noga, avstjälkas och krossas försiktigt. 90% free run juice och 10% lätt pressad juice får jäsa i franska 600 L ekfat, demi-muids som är delvis nya, delvis 1 år. Därefter mognar vinet i 10 månader på ekfat under Bâtonnage 2 ggr/vecka.

Ljus rosa färg. Fylligt och komplext  med inslag av vit persika, päron, mogna jordgubbar och ekfat. Vinet har en mjuk smörighet och struktur som påminner om en stor Bourgogne, mycket lång eftersmak. Servera gärna till rätter av halstrad fisk, skaldjur eller fågel. Garrus är också den perfekta pre dinner -drinken. 
95p jamessuckling.com. 20/20 matthewjukes. 
högupplöst flaskbild

Château D´Esclans

Sacha Lichine förvärvade Chateau D´Esclans under 2006, det blev början på en ny
och spännande historia för slottet och de 267 hektar som omger det. 

Chateau D´Esclans ligger på en upphöjd plats nära Gorges de Pennafort, två mil nordväst om den antika romerska staden Frejus vid medelhavskusten. Dess källare är idag känd som La Vallée des Esclans. Sacha har haft som mål att göra världens bästa rosévin och med hjälp av en av världens bästa vinmakare har de lyckats, rosévinerna har hyllats av vinskribenter och vinjournalister världen om. www.esclans.com