Collet Brut Millésime 2006

chp_collet_mill2006_020

Fakta

Beskrivning

55% Pinot Noir, 45% Chardonnay. Druvorna kommer endast från vingårdar klassade som Grand Cru och Premier Cru. Vinet mognar på sin jästfällning under minst 7 år, dosage 7,5 g/L.

Gyllengul färg, livlig mousse. En smakrig och mustig Champagne med inslag av brioche och mogen citrus med en mycket krämig mousse och lång eftersmak. En bra mat-Champagne som kan serveras till t ex anklever, fågel, ljust kött och smakrika rätter av fisk och skaldjur. 

Guld Concours des vins Elle à Table
Guld IWS International Wine & Spirits competition
Guld Mundus Vini summer tasting 2016 
högupplöst flaskbild

Champagne Collet

Utmed Marne-floden i staden Aÿ finner vi Champagnehuset Collet. Här odlas Pinot Noir-druvor av världsklass. Collet grundades 1921 av Mr Collet och är en del av kooperativet Cogevi. De har idag tillgång till ca 800 hektar vinmarker av högsta kvalitet tillsammans med sina 500 medlemmar.
Under årtionden har Collet lagrat sina Champagner i gamla tegelvarv, mörkt och tryggt under jord för bästa temperatur och mognad. Företaget har nyligen byggt en toppmodern anläggning för tappning av flaskor och även byggt nya lagringskällare i hjärtat av Côte de Blanc, med en lagringskapacitet för 20 miljoner flaskor Champagne.