Champagne Collet Brut Art Deco

brut-art-deco-ny

Fakta

Beskrivning

50% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 10% Pinot Meunier. Druvorna kommer från 15 olika crus, vingårdar klassade till i genomsnitt 95% (Grand Cru och Premier Cru -lägen). Minst 5 år lagring på jästfällningen, dosage 9 g/L.

Gyllengul färg och livlig mousse. Komplex smak med en fruktig doft av citrus och röda äpplen med inslag av mineral och brödighet, friskt med en lång rik eftersmak. Passar utmärkt som aperitif och till fisk- och skaldjursrätter eller fågel. 
Finns även på magnum och 3L flaska (båda med samma art.nr: 83643).

Guld Mundus Vini summer tastings 2016 / Guld 97p "50 Greatest Sparkling Wines 2017"
Guld Concours des vins Elle à table / Silver IWC
högupplöst flaskbild

Champagne Collet

Utmed Marne-floden i staden Aÿ finner vi Champagnehuset Collet. Här odlas Pinot Noir-druvor av världsklass. Collet grundades 1921 av Mr Collet och är en del av kooperativet Cogevi. De har idag tillgång till ca 800 hektar vinmarker av högsta kvalitet tillsammans med sina 500 medlemmar.
Under årtionden har Collet lagrat sina Champagner i gamla tegelvarv, mörkt och tryggt under jord för bästa temperatur och mognad. Företaget har nyligen byggt en toppmodern anläggning för tappning av flaskor och även byggt nya lagringskällare i hjärtat av Côte de Blanc, med en lagringskapacitet för 20 miljoner flaskor Champagne.