Champagne Collet Brut

ny-brut-750-ml-pack-shot

Fakta

Beskrivning

65% Pinot meunier, 25% Pinot noir, 10% Chardonnay. Druvorna kommer från 40 olika crus. till slutlig blend tillsätts 25% Vin de Reserve. Minst 3 år lagring på jästfällningen, dosage 9,5 g/L.

Gyllengul färg, livlig mousse, torr och frisk med inslag av äpple och mineral med lätta smörtoner och brödighet. Rik smak med frisk syra i avslutningen. Utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur. 
Silver Drinksbusiness "Champagne Masters 2016"
Silver San Fransisco wine competition 

högupplöst flaskbild

Champagne Collet

Utmed Marne-floden i staden Aÿ finner vi Champagnehuset Collet. Här odlas Pinot Noir-druvor av världsklass. Collet grundades 1921 av Mr Collet och är en del av kooperativet Cogevi. De har idag tillgång till ca 800 hektar vinmarker av högsta kvalitet tillsammans med sina 500 medlemmar.
Under årtionden har Collet lagrat sina Champagner i gamla tegelvarv, mörkt och tryggt under jord för bästa temperatur och mognad. Företaget har nyligen byggt en toppmodern anläggning för tappning av flaskor och även byggt nya lagringskällare i hjärtat av Côte de Blanc, med en lagringskapacitet för 20 miljoner flaskor Champagne.