Champagne Collet

Utmed Marne-floden i staden Aÿ finner vi Champagnehuset Collet. Här odlas Pinot Noir-druvor av världsklass. Collet grundades 1921 av Mr Collet och är en del av kooperativet Cogevi. De har idag tillgång till ca 800 hektar vinmarker av högsta kvalitet tillsammans med sina 500 medlemmar.
Under årtionden har Collet lagrat sina Champagner i gamla tegelvarv, mörkt och tryggt under jord för bästa temperatur och mognad. Företaget har nyligen byggt en toppmodern anläggning för tappning av flaskor och även byggt nya lagringskällare i hjärtat av Côte de Blanc, med en lagringskapacitet för 20 miljoner flaskor Champagne. 


collet-logo

Från Champagne Collet

Champagne Collet Blanc de Blancs Champagne
Chardonnay 12,5 %

100% Chardonnay från 6 olika crus i de bästa byarna i Côte de Blanc. Minst 5 år lagring på jästfällningen, dosage 7,5 g/L.

Smakrik Champagne med livlig mousse och inslag av gröna äpplen, citrus och toner av grapefrukt och havtorn. En frisk och härlig finish med en tydlig syra och lång eftersmak. Utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

Guld New York International wine competition 2016
Guld Mundus Vini summer tasting 2016

högupplöst flaskbild 

blanc-de-blancs-ny

Champagne Collet Brut Champagne
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir 12,5 %

65% Pinot meunier, 25% Pinot noir, 10% Chardonnay. Druvorna kommer från 40 olika crus. till slutlig blend tillsätts 25% Vin de Reserve. Minst 3 år lagring på jästfällningen, dosage 9,5 g/L.

Gyllengul färg, livlig mousse, torr och frisk med inslag av äpple och mineral med lätta smörtoner och brödighet. Rik smak med frisk syra i avslutningen. Utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur. 
Silver Drinksbusiness ”Champagne Masters 2016″
Silver San Fransisco wine competition 

högupplöst flaskbild

ny-brut-750-ml-pack-shot

Champagne Collet Brut 375 ml Champagne
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir 12,5 %

65% Pinot meunier, 25% Pinot noir, 10% Chardonnay. Druvorna kommer från 40 olika crus. till slutlig blend tillsätts 25% Vin de Reserve. Minst 3 år lagring på jästfällningen, dosage 9,5 g/L.

Gyllengul färg, livlig mousse, torr och frisk med inslag av äpple och mineral med lätta smörtoner och brödighet. Rik smak med frisk syra i avslutningen. Utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur. Denna Champagne är slutlevererad men det finns fortfarande saldo  i vissa butiker.

ny-brut-750-ml-pack-shot

Champagne Collet Brut Art Deco Champagne
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir 12,5 %

50% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 10% Pinot Meunier. Druvorna kommer från 15 olika crus, vingårdar klassade till i genomsnitt 95% (Grand Cru och Premier Cru -lägen). Minst 5 år lagring på jästfällningen, dosage 9 g/L.

Gyllengul färg och livlig mousse. Komplex smak med en fruktig doft av citrus och röda äpplen med inslag av mineral och brödighet, friskt med en lång rik eftersmak. Passar utmärkt som aperitif och till fisk- och skaldjursrätter eller fågel. 
Finns även på magnum och 3L flaska (båda med samma art.nr: 83643).

Guld Mundus Vini summer tastings 2016 / Guld 97p ”50 Greatest Sparkling Wines 2017″
Guld Concours des vins Elle à table / Silver IWC
högupplöst flaskbild

brut-art-deco-ny

Champagne Collet Brut Rosé Champagne
Chardonnay, Pinot Noir 12,5 %

70% Pinot noir, 30% Chardonnay. Druvorna kommer från 20 olika crus, Chardonnay enbart från vingårdslägen med Grand Cru-status, Pinot Noir från Premier Cru-lägen.  Växtplatsen är viktig och dessa topplägen ger mer karaktär åt vinerna. Collet Brut Rosé mognar i minst 4 år på jästfällningen, dosage 9,5 g/L.

Ljust rosa färg med livlig mousse. Torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon och en lätt brödighet. Rik smak med en frisk syra i en lång eftersmak. Utmärkt att servera som aperitif eller till grillade skaldjur, ostbricka och perfekt till desserter med bär.

Dubbelt Guld San Fransisco wine competition
högupplöst flaskbild

rose

Champagne Collet Extra Brut Champagne
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir 12,5 %

50% Pinot noir, 40% Chardonnay, 10% Pinot Meunier.  Denna Champagne mognar på sin jästfällning i minst 4 år, dosagen ligger på 3 g/L.

Ljus gul färg och livlig mousse. En mycket frisk Champagne med inslag av röda äpplen blodapelsin, nötter med viss brödighet och honungston. Utmärkt som aperitif eller till färska skaldjur, salta kex med en bit ost och lätta rätter av fisk och skaldjur. 

Guld Champagne and Sparkling wine world championships
Silver Mundus Vini summer tastings 2016
Brons drinksbusiness ”Champagne Masters 2016″

högupplöst flaskbild

extra-brut

Collet Blanc de Noirs Mousserande vin
%

3826_collet_blanc_de_noirs_rg020517

Collet Brut Millésime 2006 Champagne
Chardonnay, Pinot Noir 12,5 %

55% Pinot Noir, 45% Chardonnay. Druvorna kommer endast från vingårdar klassade som Grand Cru och Premier Cru. Vinet mognar på sin jästfällning under minst 7 år, dosage 7,5 g/L.

Gyllengul färg, livlig mousse. En smakrig och mustig Champagne med inslag av brioche och mogen citrus med en mycket krämig mousse och lång eftersmak. En bra mat-Champagne som kan serveras till t ex anklever, fågel, ljust kött och smakrika rätter av fisk och skaldjur. 

Guld Concours des vins Elle à Table
Guld IWS International Wine & Spirits competition
Guld Mundus Vini summer tasting 2016 
högupplöst flaskbild

chp_collet_mill2006_020


Skriv ut Producentinfo