Campo Azafran

Producent är Alliance Wine, som fokuserar på moderna viner från olika länder. Campo Azafran kommer från vingårdar omgärdande staden Manzanares i La Mancha. Jordmånen består av väldränerad granit varvat med kalk, vilket bidrar till vinets friskhet, liksom närheten till floden Guadiana som ger ett tempererat klimat.  Druvorna skördas med maskin nattetid för bevarande av druvornas naturliga arom och friskhet.

 


campo-azafran-logo

Från Campo Azafran

Campo Azafran Blanc 2015 Vitt vin
Airen, Sauvignon Blanc %

80% Airen, 20% Sauvignon blanc. Endast den självavrunna juicen används. Jäsning sker på ståltank vid låg temperatur för bevarande av druvornas naturliga arom och friskhet. Därefter vilar vinet på sin jästfällning en tid (sur lie) för extra komplexitet och rondör.

Ett modernt och rent vin med frisk syra och inslag av citrus, apelsin och äpplen, lätt till medelfyllig med en elegant ton av grapefrukt och örter i eftersmaken.
Serveras kyld till rätter av fisk och skaldjur, sallader och som sällskapsvin. Bra aperitif !

BOTTLE 7570 NV

Campo Azafran Rouge 2015 Rött vin
Syrah, Tempranillo %

Vinet framställs av 85% Tempranillo och 15% Syrah. Jäsning på ståltank med temperaturkontroll för bevarande av druvornas naturliga arom och friskhet.

Medelfylligt, friskt och fruktigt med inslag av röda och blåa bär, lätt kryddig ton och välbalanserade tanniner, relativt lång eftersmak. Utmärkt till tapas, pasta eller lätta rätter av fågel, nöt eller fläsk.

 

BOTTLE 7571 NV


Skriv ut Producentinfo