Bernard Magrez

En av de främsta och mest ansedda producenterna i Bordeaux. Man har totalt 40 vingårdar i Frankrike, främst i Bordeaux men även i Provence, Carcassone, VdP dÓc  och Côtes du Roussillon med flera. Dessutom har man vingårdar i Spanien (Toro, Priorat), Douro, Kalifornien (Napa), Chile,  Argentina (Mendoza), Uruguay, Marocko, Japan. 

Bernards nya restaurang La Grande Maison  har målet att få tre stjärnor i Guide Michelin, väl värt ett besök.


Logo-Bernard-Magrez-w1000-300x144

Från Bernard Magrez

Cadran de Fombrauge 2011 Rött vin
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot 13 %

80% Merlot, 12% Cabernet franc, 8% Cabernet sauvignon.
Château Fombrauge har anor från 1700-talet, en av de äldsta i St-Emilion med 51 ha vingård. Dess rykte blev känt under ägaren Dumas de Fombrauges tid då vinkvalitén ökade markant. Bakom kvalitén står även den kalkrika lerjorden, gamla vinrankor, lågt skördeuttag, -27 hl/ha, handskörd och noggrann selektering. Var druvsort och ”terroir/parcel” jäser var för sig i små betongfat under manuell punching down. Cadran de Fombrauge är husets andravin, vinet mognar i franska 225 L ekfat i 18 månader. 
Stor doft av mörka bär, ceder, och mineral. Fyllig smak med tydliga tanniner och inslag av plommon, svarta vinbär, kaffe, läder och mineral. Passar rätter av nöt och vilt, gärna med smakrika tillbehör.
Högupplöst flaskbild

CADRAN-2011 - copie

Château du Parc 2011/12 Rött vin
Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot 13 %

86% merlot, 7% cab sauvignon, 7% malbec

Vingård som omfattar 7 ha  i Ambarèset-Lagrave, med en jordmån av sand, lera och silt och vinrankor med en ålder av 35 år. Maceration och jäsning i 4 veckor på ståltank, därefter mognadslagring  10 månader på ståltank och concretes (betongfat). Fruktig med inslag av mogna hallon, röda och svarta vinbär och mocka. Elegant och frisk med mjuka tanniner. Passar lättare rätter av ljust kött och fågel, samt som sällskapsvin.

Chateau-du-parc-2011-web

Château Tempérance 2004 Rött vin
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot 13 %

Merlot, Cabernet sauvignon, Petit verdot
10 mån lagring på franska 225 L stora ekfat, ålder 1-5 – år gamla.

Mahognyfärgad, stor öppen doft av mörka bär, plommon, choklad och tobak. Mjukt och fylligt med komplexitet, läder, mocka, en lätt mandelton, mineral och vanilj, lång eftersmak. Utmärkt att njuta på sin egen hand, eller till rätter av ljust eller mörkt kött, grytor, stekar, rätter med lite stark kryddning och mogna ostar.

Ch-Temperance-2004

Château Tempérance 2012 Rött vin
Cabernet Sauvignon, Merlot 14 %

70% merlot, 30% cab sauvignon Vingård under 7 ha i Saint Seurin de Cadourne, nära St-Estèphe. 20-åriga vinrankor växer på en sluttning med jordmån av grus, lera och kalk (limestone). Vingården sköts med hållbara metoder (sustainability) och vinerna framställs så skonsamt och naturligt som möjligt. Jäsning och lagring på små 225 l ekfat under 12 mån, blandade åldrar. Doft av svarta vinbär, mörka körsbär och mocka. Smaken medelfyllig, något stram med frisk syra och inslag av svarta vinbär, björnbär, choklad och lätt kryddig ton. Passar smakrika rätter av nöt, vilt, grytor och stek med krämig sås. Finns även årgång 2004 i lager

temperance_2012

d´Oustric, Cuvée Léo 2012 Rött vin
%

Merlot, Cab sauv, Carignan, Grenache, Cab  franc, Syrah


Vingården ligger i distriktet Aude och omfattar 18 ha, vinrankorna är över 25 år och ger små skördar. Jordmånen består av grus och alluvial (jord och mineraler som samlats av av tidigare floder/sjöar).
Druvorna avstjälkas men krossas ej innan jäsning, detta för ett så elegant och mjukt vin som möjligt. Jäsning och lagring på ståltank. Rikt fruktigt med inslag av björnbär, mogna röda bär och örtkryddor. Smaken är medelfyllig med mjuka tanniner och frisk syra, rik smak av mogna bär och kryddor. Passar till charkuterier, pasta, smakrika sallader och rätter av ljust kött och fågel.

Oustric-leo-2012-web

Si mon père savait 2013 Rött vin
Carignan, Grenache, Mourvedre, Syrah 13.5 %

68% Syrah, 11% Grenache, 11% carignan, 10% Mourvèdre

Vingård på 15 ha i Montner, i östra Pyrenéerna där jordmånen är rik på skiffer.  Vinrankorna är uppnått en aktningsvärd ålder av 35 år och ger komplexa djupa viner. Handskörd och noggrann sortering, jäsning på temperaturreglerad ståltank, var druvsort för sig, med daglig pumping over.  50% av vinet lagras i ståltank, 50% i ett år gamla 225l franska fat.

Högupplöst flaskbild

SMPS 2013


Skriv ut Producentinfo