Alpha Box & Dice

Alpha Box & Dice grundades 2008 av bröderna Justin och Dylan i Mc Laren Vale. Vineriet är ett s.k. mikrovinhus där idén är att framställa unika viner i liten exklusiv skala, utan gränser, regionala sorter eller stilar. Nya viner framställs kontinuerligt, vinernas namn och personliga prägel utgår från alfabetet. Druvsorter blandas från olika regioner, endast toppkvalitet som väljs ut av Justin. Idag experimenteras med ett 20-tal olika druvor. AB&D kommer att fortsätta att bocka av nya viner och blandningar enligt alfabetet och sprida, inspirera och överraska.Från Alpha Box & Dice

Blood of Jupiter 2015 Rött vin
Cabernet Sauvignon, Sangiovese %

79% Sangiovese (Barossa Valley), 21% Cabernet sauvignon (Mc Laren Vale).
Det är så klart inget tekniskt DOC vin, men man kan ana en viss likhet med s.k. ”Super Toscana”-viner. Här har vi en Sangiovese och Cabernet Sauvignon i en härlig balans som har lagrats 24 månader på fat och på sin jästfällning.

Vinet har en generös frukt med inslag av svarta vinbär, Maraschino körsbär, svarta oliver, nejlika och ekfat. Drick nu eller lagra upp till 2037. Dricks med fördel till en kraftig köttbit.

Looks Like… Cranberry with a dash of Bourbon
Smells Like… Cassis and rich earth, sour cherries, cranberries, bourbon and clover spice
Taste Like… The Manhattan of wine, cherries, whisky style oak, chewy cab tannins

Lanseras som tillfälligt sortiment 16 mars. 300 fl.
Art.nr 90095
Pris 259 kr
Högupplöst flaskbild

AB&D_B_BloodOfJupiter (1)

Golden Mullet Fury 2015
Semillon, Viognier %

68% Semillon, 32% Viognier. Orange vin, japp det stämmer! Inspirationen till GMF kommer från den tid då vinmakaren arbetade i Moldavien, landet som tillsammans med Georgien och Armenien har 1000 års erfarenhet av denna typ av vin. Vitt vin med skalkontakt precis som rött vin. Vintypen kan beskrivas som maffigt, tufft, nötigt, med komplext fruktigt smak, tropisk frukt och honung.  Vinet är lagrat 22 månader på fat och ytterligare 10 månader i flaskan. Ett otroligt coolt och annorlunda vin som bara måste provas. Drick eller lagra upp till 10 år.

Looks Like… Blondie
Feels Like… Shagpile carpet
Smells Like… Dried apricots and green peppers
Tastes Like… Gold, almonds, citrus

Tillfällig lansering 16 mars. 600 fl.
Art.nr 91166
Pris 189 kr.
Högupplöst flaskbild

GMF

Kit & Kaboodle NV Rött vin
Aglianico, Cabernet Sauvignon, Mataro, Nebbiolo, Shiraz %

Ytterligare en nyhet från den ”funkiga” producenten Alpha Box & Dice, denna gång så har bröderna Justin o Dylan skapat tillsammans med vinmakaren Sam Berketa  ett riktigt coolt vin. 94% av alla druvor kommer från McLaren Vale och de resterade 6% från Adelaide Hills

Här har man gjort en riktig bra blend med Aglianico, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Mataro och Nebbiolo, allt fermenterad och jäst på ståltank för att sedan lagras upp till 63 månader på fat.  Alla druvor jäses var för sig.

Lanseras som tillfälligt sortiment 8 juni, totalt 900 flaskor

Art nr 95417

Pris 165 kr

Kit_Kaboodle NV_HR


Skriv ut Producentinfo