Veckans tips!

Veckans tips!

Vårt tips denna vecka landar på en bag-in-box från Toscana. Vår hyllade producent Tenuta Di Capezzana gör inte bara suveräna viner på flaska utan har också lyckats med konstycket att leverera en BIB med struktur och smakrikedom. Det som gör Capezzana unikt är den långa traditionen av att odla cabernet sauvignon. Efter vinlusens härjningar planterades vingårdarna om och cabernet sauvignon från Château Lafite i Bordeaux valdes ut för att ympas in i vingården. Idag är man även under omställning till ekologisk vinodling.

Monna Nera Toscana (nr 72547) 275 kronor

Klassisk uppbyggnad, fruktdrivet med klara körsbärstoner, cassis och söta samt kryddiga örtnyanser. Skön textur med bra balans mellan den sköna syran och de finkorniga tanninerna. Bästa matvinet på box, klockrent till pizza eller en pasta bolognese.

”Veckans Fynd” Boxtoppen

Kommande event: Sierra Nevadas ”Brewery Ambassador” Steve Grossman på besök.

Idag 18.00: Provning på O´Connor´s i Uppsala. Steve kommer vara på plats efter 16.00 och avnjuta en afterwork bira innan provningen.

Imorgon från 16.00: Skönt häng på Oliver Twist i Stockholm. Specialöl på flaska samt några olika Beer Camp på kran. Steve och Wicked är på plats. Vill ni dricka öl tillsammans med en legendar, sväng förbi. 

Trevlig helg!