Två perfekta pizzaviner!

Hej alla vänner av Wicked Wine!

God fortsättning, hoppas ni har haft en utmärkt tid över jul och nyår. Jag tänkte börja året med att tipsa om utmärkta viner till den runda lilla degklumpen som i folkmun kallas pizza. En pizza kan vara allt från en söndagens lifesaver till ett kulinariskt mästerverk. Men hur toppar man upplevelsen? Jo, man har ett passade bra vin som komplement.

Tenuta di Collosorbo ligger mellan S. Angelo i Colle och Castelnuovo dell`Abate i ett av de mest uppskattade och fascinerande områdena i distriktet Montalcino. Egendomen sträcker sig över 140 hektar var av 23 innefattar vingårdar. Alla vingårdar ligger på sluttningar med rik kalkhaltig jord. Denna mycket priviligierade position skyddar från nordliga vindar samtidigt som den svalkas av den söderliggande floden Orcia. Tack vare naturen och ett skickligt arbete i vinhuset kan familjen alltid leverera hög kvalitet.

Collosorbo Rosso Toscana (nr 79345) 89 kronor

En blandning av 60 % sangiovese , 20 % syrah och 20 % merlot. Ett mångsidigt vin med charmig frukt och bra struktur. Intensivt med inslag av röda bär, vanilj, örter och lakrits.

Danska Allt om Vin beskrev vinet som ”en otroligt bra affär”

Collosorbo Rosso di Montalcino (nr 79346) 147 kronor

100 procent sangiovese. Ett balanserat och komplext vin med inslag av mörka körsbär, viol, kryddor, vanilj och björnbär. Elegant med klockren struktur och bra längd i finishen. Rosso di Montalcino kommer delvis från vingårdar som också används till produktionen av brunello.

Uppkommande event:

Gambero Rosso. Vindag på måndag i Stockholm på Grand Hotell. Wickeds representanter är den underbara och traditionella Villa Di Capezzana. Sangiovese när den är som bäst. Och vår Vin Santo från samma producent. Utnämnd av just Gambero Rosso som Italiens bästa söta vin. Prisregnet upphör aldrig över detta fenomenala vin.

Ölmässa. Ni har väl inte missat nöjesguidens ölmässa den 29-31 januari. Mikrobryggerier i fokus och Mohawk Brewing kommer vara på plats. Miss Mohawk med entourage kommer bjuda på allt från en och annan small batch till klassikerna.

Wicked Day. I februari kommer vår sortimentsprovning för bransch och press hållas i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi öppnar upp för konsumenter under de sista timmarna. Mer info om datum,tider och pris(konsument) kommer inom snar framtid.

 

Trevlig helg!

/Jesper