The Merlin Way

Hej!
Semestertider stundar och med den långa sommarkvällar med god mat och trevligt sällskap. Vi vill bjuda på ett recept, en gammal uppskattad klassiker som går hem i alla lägen. Det är alltid positivt när man kan väva ihop matlagningen med drycken där, i detta fall en öl, får dubbla huvudroller.
 
Beer Can Chicken- The Merlin Way
En halv burk Merlin Dark Lager (4-6 rekommenderas som sällskap)
1 hel kyckling
1 näve färsk timjan
1 ekologisk citron
2 tsk honung
3 klyftor vitlök
1/4 färsk chili
50 g smör
 
Blanda smör, lite timjan, honung och citronsaft. Gnid in kycklingen. Fyll den sedan med citronklyftor, timjan, chili och vitlök. Ställ sedan den på den halvfulla ölburken och pressa in en bit smör under skinnet. Placera kycklingen i grillen och grilla i cirka 1 timme. Bra temperatur i grillen är runt 180 grader. Fyll på med briketter vid behov och glöm inte vrida kyckligen med jämna mellanrum.
 
Tveklöst dryckestips Merlin Dark Lager.  Ett annat alternativ som funkar alldeles ypperligt till maten är  Mohawks Brown Ale.
 
Trevlig Helg!
/Jesper