Xoriguer Gin

Historien om gin på Menorca sträcker sig  200 år tillbaka i tiden då tusentals av brittiska sjömän var stationerad i staden Mahon. På den tiden fanns inte gin att tillgå men några lokala hantverkare insåg snabbt  engelsmännens behov av denna dryck  och började producera av den lokala alkoholen och importerade enbär. Den börjades producera i närheten av den   gamla väderkvarnen Xoriguer.

Drycken tog snabbt fart och blev väldigt populär på 1800-talet och är idag en given spritsort världen över. I.G. Gin de  Mahón är en av få ginsorter i världen som är urspungsbetecknad enligt den Baleariska regeringen och enligt EU. Gin Xoriguer som varumärke  grundades 1906 av familjen Pons som fortfarande idag driver organisationen med traditionellt hantverk i centrum.


xoriguer_logo

Från Xoriguer Gin

Gin Xoriguer Gin
38 %

Gin Xorigueris produceras idag enligt tradionella hantverksmetoder.Det  är resultatet av destillation i traditionella 100-250 år gamla kopparpannor,  med hjälp av högkvalittiv alkohol och noggrant utvalda enbär och örter,  som kommer från bergen och runtom Medelhavet. Dessa örter är den bevarande »hemligheten« i denna gin. Endast ett fåtal i familjen vet   identiteten och andelen av dessa värdefulla ingredienser, som tillsätts  bakom stängda dörrar i början av varje destillering.

botella-gin-jpeg


Skriv ut Producentinfo