Tesseron

Cognac Tesseron ägs av familjen med samma namn och grundades av farfar Abel 1905. Tesseron äger stora lager av gammal cognac och har under nästan hela 1900-talet fungerat som underleverantör av högklassig cognac till flera olika producenters XO blends. Tesseron har nu valt att lansera sin cognac under eget varumärke, merparten är av XO kvalitet från Grande Champagne. Familjen anser att det tar 10-12 år för en cognac att utveckla en bra karaktär. Cognac Tesseron håller samma höga kvalitet som vinerna från Bordeaux och är en cognac som verkligen uppskattats av hängivna connoisseurer över hela världen!

 

download

Från Tesseron

Tesseron Lot 29 Cognac
40 %

Världens bästa cognac? 
Cognac Tesseron Lot no 29 har av den kände skribenten Robert Parker tilldelats toppbetyg 100 poäng (av 100 möjliga) i The Hedonist’s Gazette!

Druvorna kommer från området Grande Champagne. Druvsorter, Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard. Årgångarna i blenden är från år 1906 och fram till 1930.

Karaktär, djup bärnstensfärg, doften är bitter söt, blommig med inslag av apelsin. Smaken är ren, djup och kraftfull. Lång eftersmak.

tesseron-cognac-lot-29

Tesseron Lot 53 Cognac
40 %

Druvorna kommer från området Grande Champagne. Druvsort Ugni Blanc och Folle Blanche. Cognac no 53 är en blend av årgångar från slutet av 1940-talet och början av 1950-talet.

Karaktär, klar bärnstensfärg, doften för tankarna till fikon och bitter choklad. Smaken är ren med finess, livlighet, citrus och nötter. Smakrik.

 

tesseron-cognac-lot-53

Tesseron Lot 76 Cognac
40 %

Druvorna kommer från området Grande Champagne, druvsorten är Ugni Blanc. Blend från 1970-talet.

Karaktär: bärnstensbrun färg, doft med inslag av viol och sviskon. Smaken är elegant med inslag av karamelliserad frukt och en krämig avslutning.

 

tesseron-cognac-lot-76

Tesseron Lot 90 Cognac
40 %

Druvorna kommer från Grande Champagne, Petite Champagne och Fins Bois. Druvsort 100% Ugni Blanc, denna blend är ca. 12-15 år gammal.

Karaktär: ljus bärnstensbrun färg, doft och smak är rik och komplex.

 

tesseron-cognac-lot-90


Skriv ut Producentinfo