Santa Teresa

Destilleriet grundades 1796 i Caracas i Venezuela. Idag har man över 100 000 ekfat som gör det möjligt att leverera 24 miljoner liter rom årligen. Santa Teresa är noterat på börsen i Venezuela men familje sköter om affärerna som det gjort de senaste 200 åren. Santa Teresa tar ett stort ansvar både för miljön och arbetsförhållandena i området.

ronsantateresa.com


Santa-teresa-logo

Från Santa Teresa

1796 Ron Antiguo de Solera Rom
40 %

Med en vacker bärnstensfärg och fruktig arom, smaken är komplex men även mjuk. Santa Teresa 1796 har en fast karaktär och är en delikat och elegant rom, med essenser som påminner om eken i vilken den är lagrad. Den bästa av all rom, Santa Teresa 1796 är idealisk som den är.

Rommens härskare och haciendans flaggskepp, Santa Teresa 1796 Är resultatet av en noggrann blandning av de finaste, lagrade spritdryckerna, lagrade i 4 till 35 år, 1996 presenterades rommen för första gången på marknaden och är frukten av den familje- ärvda traditionen. Det är den första premiumrommen i världen som lagrats enligt den gamla solera metoden, som kombinerar tunnor och fat ”crianzas”. Dessa faktorer ger den en mogen karaktär och gör den till en exceptionell produkt

1796 Rom Santa Teresa

Santa Teresa – Araku Likör, Rom
40 %

Arakú är resultatet av en blandning av fin rom, lagrad i 2 år och koncentrerat av Caracas Blue Arabian Coffee. I kombinationen av kaffe och rom, är exotiska kryddor tillsatta och även en nypa av det renaste sockret från sockerrören på haciendan.

Passar utmärkt till de flesta desserter och är en behaglig digistiv på krossad is, i kaffedrinken, Black Russian eller White Russian.

Aruku - Santa Teresa

Santa Teresa – Bicentenario Rom
40 %

[Slut i lager]

Bicentinario släpptes första gången 1996 för att fira 200 års jubileum av destilleriet. Som övrig rom från Santa Teresa är det solera rom av högsta klass. Ingen ålder anges på flaskan men blenden är någonstans mellan 25-80 år gammal rom. 

Stor rund smak och doft. Inslag av tropisk frukt, ek, chocklad, kaffe.

Endast 1000 flaskor släpps per år.

Bicentinario

Santa Teresa – Claro Rom
40 %

Claro är den yngsta rom från Santa Teresa och lagras två år på amerikansk ek (ex Bourbon). En ljus rom med medelstor kropp och en delikat lätt sötma. Santa Teresa Claro är perfekt som bas i klassiska daiquiri – med eller utan frukt.

Jämför gärna Claro mot annan ljus rom. Den står sig mycket väl mot bra mycket dyrare rom i samma stil.

 

Santa Teresa Claro

Santa Teresa – Grand Reserva Rom
40 %

Santa Teresa Grand Reserva är en rom som lagrats på ekfat upp till 5 år. Romen är en symbol för Santa Teresa’s produkter i Venezuela. Den höga renheten och kvalitativa framställningen begåvar den med lättsamma, fruktiga och mogna aromer medan smaken är bestämd men mjuk.

Gran Reserva passar mycket bra med alla sorters fruktjuicer.

SANTA TERESA GRAN RESERVA

Santa Teresa – Rhum Orange Likör, Rom
40 %

Rhum Orange, är den perfekta blandningen av den finaste rommen, lagrad i 2 år med apelsinskal som lakats ur för att få fram den utsökta smaken. Den lysande, gyllene bärnstensfärgen och de smakfulla aromerna sprider intrycket av mogen apelsin. Konsistensen är silkig och förfinad, men i gommen försäkrar mjukheten och fastheten dess karaktär. Utomordentlig i Pousse Café, on the rocks, på desserten eller i drinken.

Rhum Orange Santa Teresa

Santa Teresa – Selecto Rom
40 %

Med en vacker bärnstensfärg och fruktig arom. Smaken är komplex men även mjuk. En första klassens rom som är en blend mellan 3-10 årig lagrad rom. Blandningen av lätta och tunga romer ger en sammetslen karaktär. Lagringen på Amerikanska fat ger en mjuk rund smak med en Touch av vanilj.

SANTA TERESA SELECTO


Skriv ut Producentinfo