Levi Romano

Är ”kultgrappan” framför andra och berömd bland grappakännare runt om i världen. Romano Levi kallades ”den änglalika grappamakaren” och är omspunnen av myter. Det sägs t ex att han aldrig under hela sin levnad lämnade sin hemby där destilleriet ligger, den idylliska Neive i Piemonte i vinregionen Barbaresco.

Romano Levi föddes 1928 och dog 2008 då produktionen upphörde. Men har nu återupptagits igen av den nya ägaren som fortsätter Romanos gärning. Man återanvänder nu en del av Romanos etiketter och färglägger dem för hand t ex. Man trycker också etiketter som tidigare.

“I make grappa: the blood of fire, the pangs of life, poetry are yours.”

~ Romano Levi ~

 


romani-levi_logo

Från Levi Romano

Levi Romano Barbaresco Grappa
Nebbiolo 42 %

Pressrester av Nebbiolo från Barbaresco vilar i underjordiska gropar och vilar sen en 36 månader lång period på klassiska 700 liters ekfat. Elegant och raffinerad som sig bör från Barbaresco.

Auran är mycket aromatisk och indikerar på högkvalitativa råvaror. En väldigt rik munkänsla och balanserad finish som har en härligt lockande värme. Musten osar mint, örter, körsbär, plommon, tjära och blommor.

ls-barbaresco

Levi Romano Barolo Grappa
Nebbiolo 42 %

Handskördad nebbiolo från Serralunga, La Morra och Grinzane Cavour transporteras omedelbart till underjordiska gropar för att erhålla en naturlig solbränna a.k.a extrahera alla aromer och smakämnen. Vilar på 700 liters fat i 38 månader.

Klassiska markörer från kullarna i Barolo. Nyckelorden är balans och intensitet. Tydliga inslag av rosenblad, mörkröd frukt, tobak, mynta och mineral.

ls-barolo

Levi Romano Bianca Grappa
Barbera, Dolcetto, Nebbiolo 45 %

Från samma årgång och blandning av vinaccia som Riserva Paglierina. Skapat av Nebbiolo (Barbaresco), Dolcetto d’Alba och Barbera d’Alba.

Kryddig, rivig och en tuff grappa med angenäm och lång eftersmak.

Aromer: Peppar, röda bär, anis och toner av krydda, timjan och rosmarin.

bianca5

Levi Romano Moscato Grappa
Moscato 42 %

Efter destillering hamnar all must direkt på 220 liters barriquer där den vilar i 6 månader. Druvorna plockas runt Asti i byarna Neive, Trezzo och Treiso.

Blekt halmgul färg med en doft av pressade örter, blommor, havtorn och exotisk frukt. Torr smak, med en anmärkningsvärd balans och harmoni i eftersmaken, utmärkt uthållighet.

ls-moscato

Levi Romano Riserva (Paglierina) Grappa
Barbera, Dolcetto, Nebbiolo 45 %

Druvorna pressas efter skörden som gick från Barbaresco, Tresio, Neive, Alba och Trezzo. Sen vilar skal och stjälkar på musten i stora gropar i marken för att extrahera rätt mängd aromer och smaker.

Lagras på fat i minst 5 år.

Mycket färsk frukt på näsan men också blommor, örter och mandel.  Krispig och mjuk på palett med en komplett struktur och härlig fruktkoncentration.

grappa_gialla


Skriv ut Producentinfo