Smörstekt abborrfile med blomkålspure

Ett gott recept vi fick på mailen:

​Hej!

​Det jag tyckte passade superbra till detta vin var när jag hade panerad och smörstekt abborrfile med blomkålspure. Inget svårt recept alls.

​Jag brukar rosta blomkålbuketterna i ugnen så dom får lite färg (det ger lite mognare smak), innan jag kokar dom mjuka (jag har lite buljong i vattnet i stället för salt). Sen finskivar jag en eller två vitlöks klyftor och steker dessa i smöret (innan jag steker fisken, men det blir lite tuffare smak på fisken av detta) så den blir lite lagom ”brun-rostad”. När sedan blomkålspuren är klar, jag brukar mixa den med lite creme fraiche, riva lite cirtonskal och ev pressa i lite citronsaft, så har jag i den rostade vitlöken.

​Garnera med lite dill och citronklyftor.

​Det blir mums, och passar utmärkt till en smarrig Sauvignon Blanc…

/M

Vinet som det syftas på är det underbara &Co. från Nya Zeeland.

&Co