Vinresa till Portugal

För dig med ett brinnande intresse för vin vill vi på Wicked Wine varmt rekommendera vinresor med Din Vinresa. Som resenär kommer man lära sig allt om resmålets kultur, mat och självklart dryck. 

Mellan den 13:e till 20:e oktober anordnas en härlig vinresa till Douro-dalen. För priser, bokning och program se www.dinvinresa.se/vinresor/douro-porto/

Douro och Porto

Douroregionen har blivit världsarvslistad av FN och kallats ”världens åttonde underverk”. Det säger  en hel del. Ett naturskönt område med djupa bergsklyftor, vackra vinodlingsterrasser, små byar och gårdar. Lägg till Portugals främsta viner och du har en given fullträff. Givetvis erbjuds också världens bästa starkvin,portvinet. 

Följ med och upptäck ett Douro i omvandling. Från den klassiska portvinsregionen till en av världens främsta regioner för stilla viner. Det som hänt i Douro sedan tidigt 1990-tal är inget annat än en revolution. Genom målmedvetenhet har man kunnat se en enorm ökningen av standarden i buteljerna. Vita, röda och mousserande viner har alla visat hög kvalitet och framtiden ser onekligen ljus ut. Låt era sinnen jubla och själar vara lyckliga. Ett litet axplock av vad ni kommer uppleva:

Avnjuta lunch på Douros topprestaurang DOC

Frekventa besök på vingårdar, exempelvis Niepoort, Carm, Quinta Nova och Muxagat Vinhos

Avsatt tid för att upptäcka vackra Porto

För mer info om resorna gå in på  http://www.dinvinresa.se/

niepoort-range-w1000

Niepoort är en av producenterna som besöks.