Recept Rigogolo lyxig köttfärspaj

Små köttfärspajer till festen (12 st)
Ugn: 225 grader

Ingredienser
1 st rulle kyld smördeg
300 g köttfärs
1 msk smör/margarin
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
0,3 dl vatten
0,2 dl rött vin – Rigogolo Chianti Riserva 
salt, svartpeppar och torkad oregano efter smak

Äggstanning:
2 st ägg
1,5 dl mjölk
12 st körsbärstomater

Gör så här:
Rulla ut smördegen och skär den i 12 fyrkanter.
Lägg smördegen i mazarinformar.
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Blanda i hackad lök, hackad vitlök och fräs i några minuter. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, kryddor, vatten och vin och koka ihop. Fördela färsen i formarna.

Äggstanning: Vispa ihop ägg och mjölk och häll i formarna. Peta lätt med en gaffel så att äggstanningen rinner ner i färsen. 

Lägg på delade tomater.
Grädda i ugn i 15 minuter.