Recept på smulig och naggande god rabarberpaj

Nu när det är skördesäsong för den underbara rabarbern, så passar vi på Wicked Wine på att dela med oss av ett favoritrecept. 

Ingredienser:
250 gram rabarber
1 tsk potatismjöl
½ tsk kanel
1½ msk socker
½ msk vaniljsocker

Deg:
0,75 dl havregryn
0,75 dl Vetemjöl
0,25 dl strösocker
62 gram smör.

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel, socker och vaniljsocker i en ugnssäker form. 

Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.

Detta recept kan utan några problem konsumeras tillsammans med en ljuvlig Smooth Rosé Champagne från Canard Duchêne (419 kr). Den ljuvliga fruktiga smaken som denna Champagne delar med sig av kompletterar den lite sötsyrliga smaken av rabarbern på ett oerhört delikat sätt.