Recept på Capezzanas Biscotti !

Ingredienser för två plåtar:
(Receptet går att halvera)

1 kg vetemjöl (ca 1,6 L)
600 gram strösocker (ca 6,5 dl)
5 ägg
3 äggulor
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
200 gram smält smör
200 gram hela rostade mandlar
1 msk rivet apelsinskal

2 äggulor till pensling

Värm ugnen till 1750C
Placera mjölet i en hög på arbetsbänken. Gör en fördjupning i mjölet och tillsätt socker, ägg och äggulor, bakpulver, salt och det smälta smöret och arbeta med händerna in ingredienserna i mjölet till en smidig deg. Pudra på mer mjöl vid behov. Tillsätt mandlar och apelsinskal mot slutet. Knåda ej degen för länge, ca 4-5 minuter är lagom.

Smörj två plåtar/eller använd smörpapper. Dela degen i 4 delar, rulla varje del till en 5-6 cm bred längd, placera längderna på plåt med minst 5 cm mellanrum. Pensla längderna med vispad äggula.

Baka i ugn 35 min.Ta ut plåtarna, dra ner ugnsvärmen till 160 grader. Skär längderna diagonalt till små kakor, 2-2,5 cm brett och låt dem gå ytterligare 5 min i ugnen. Låt svalna.

Njut tillsammans med Capezzanas Vin Santo !