Arkiv

Brunello di Montalcino Magnum 2012

brunello-2012-magnum-front-label

Fakta

Beskrivning

Sangiovese av klonen Brunello. Handskörd , lagring 3 år på franska fat och 8 månader på flaska. Årgången anses ge rustikare viner med mer struktur än 2011. 2012 kan sparas 15-20 år beroende av lagringsförhållanden eller njutas redan nu, lufta gärna vinet genom dekantering. 

Tät, koncentrerad och rikt fruktig med tydlig ekfatskaraktär, svarta körsbär, rök, choklad, tobak och kryddor.  Passar till mustiga rätter som vilt med rotfruktsgratäng, klassisk inbakad oxfilé, en smakrik pastarätt med riven parmesan. 

93p Wine Spectator / 92 p Wine Enthusiast / 95p James Suckling

Sant´Antimo Rosso 2015

santimo-2015

Fakta

Beskrivning

50% Syrah, 25% Merlot, 20% Cabernet sauvignon och 5% Petit Verdot. Var druvsort mognar för sig på små franska ekfat i 10 månader, samt 6 månader på flaska efter blending. 
Mörk bärig frukt med kryddigt inslag och ekfatstoner, mörk choklad och mocka, lång eftersmak. Servera till rätter av ljust och mörkt kött och till det italienska köket med örtkryddor, olivolja och lagrad ost. 
Sant´Antimo DOC ligger i Montalcino, appellationen lanserades under 90-talet för kvalitetsviner av druvor som annars ej ”ryms” i klassificeringen för Brunello -, och Rosso di Montalcino.  

Rosso di Toscana 2014

rosso-toscana-collosorbo-2014

Fakta

Beskrivning

60% Sangiovese, 20% Syrah och 20% Merlot. Druvorna kommer från Collosorbos egna vinodlingar i Montalcino, där klimatet ger lite varma viner med bra mognad och struktur. Vinet är framställt på ståltank för bevarande av den naturliga frukten.

Ett fruktigt vin med balanserade tanniner. I aromerna finns inslag av mörk choklad, mint, multna löv och körsbär. Passar lika bra som pratvin som till det typiska italienska köket, en pastarätt, pizza eller en lätt köttstek.

 

Brunello di Montalcino 2012

brunello-2012

Fakta

Beskrivning

Sangiovese av klonen Brunello. Handskörd , lagring 3 år på franska fat och 8 månader på flaska. Årgången anses ge rustikare viner med mer struktur än 2011. 2012 kan sparas 10-15 år beroende av lagringsförhållanden eller njutas redan nu, lufta gärna vinet genom dekantering. 

Tät, koncentrerad och rikt fruktig med tydlig ekfatskaraktär, svarta körsbär, rök, choklad, tobak och kryddor.  Passar till mustiga rätter som vilt med rotfruktsgratäng, klassisk inbakad oxfilé, en smakrik pastarätt med riven parmesan. 
93p Wine Spectator / 92 p Wine Enthusiast / 95p James Suckling
Högupplöst flaskbild