Arkiv

Vin Santo di Carmignano Riserva 2010

VINSANTO_2008,klippt

Beskrivning

90% Trebbiano, 10% San Colombano. Druvorna handskördades och fick torka i ventilerat rum fram till februari. Jäsning sker från och till under 5 års tid i små fat av valnöt och körsbär.

Gyllengul tät färg. Blommig och fruktig doft, fyllig smak med komplexa aromer av torkad frukt, citrus, apelsinskal, söta kryddor och valnöt. Lång eftersmak med frisk syra som balanserar sötman. Servera kyld till söta efterrätter, kex med blåmögelost eller på sin egen hand.

Art.nr 70907. Pris SB: 419 kr. (Beställningssortiment)

Vin Ruspo Rosato 2016

capezzana-vin-ruspo

Fakta

Beskrivning

Vin Ruspo Rosato är framställd av 80% Sangiovese, 10% Cabernet sauvignon, 10% Canaiolo.
Druvorna handskördas från egna vinodlingar i Carmignano. Efter en mycket kort skalkontakt får vinet jäsa på ståltank följt av 3 månaders lagring på jästfällningen, för extra komplexitet.

Blommig och fruktig doft , smak av mogna jordgubbar, vilda hallon, röd citrus och örtkryddor. En frisk syra, fin struktur och längd. Gott matvin till lättare rätter av ljust kött, fågel och tillagad fisk. Rekommenderas också till osttallriken, gärna till ostar som Manchego och Parmesan.  
Högupplöst flaskbild

Barco Reale 2015 (EKO)

Barco-Reale-di-Capezzana-2011-web

Fakta

Beskrivning

Barco Reale: område: DOC Barco Reale Carmignano.  70% Sangiovese, 15% Cab sauvignon, 10% Canaiolo, 5% Cab franc, dessa druvor har fått jäsa på stålfat. Därefter har vinet fått mogna på franska ekfat från Allier i 10 månader. 

Lilaröd, djup färg. Intensivt fruktig på näsan med lätta aromer från faten. Medelfyllig med väl integrerade tanniner och en frisk syra, inslag av körsbär, björnbär och kryddor. Passar bra till de flesta kött – och pastarätter.

Villa di Capezzana 2013

villa-di-capezzana-2013

Fakta

Beskrivning

Vinet framställs av 80% Sangiovese och 20% Cabernet sauvignon på en jordmån rik av märgel, kalksten och skiffer. Druvorna handskördas, jäser på ståltank och mognar därefter i 12 månader på franska 350 L stora fat.  

Djupt rubinröd med en mogen varm doft av läder, körsbär, björnbär och plommon. Medelfyllig  smak med frisk syra och tydliga men balanserade tanniner. Lång eftersmak. Kan lagras.  Servera till en rätt av vilt, nöt eller lammstek, gärna med rostade rotfrukter och smörstekta kantareller. 

92 p & ”Smart Buy” / Wine Spectator´s Advance
Högupplöst flaskbild

Monna Nera 2015 EKO !

monna-nera-2015flaskbildmindre-storlek

Fakta

Beskrivning

50% Sangiovese, 30% Syrah, 20% Merlot. Vinet är ekologiskt certifierat, druvorna kommer från Capezzanas egna kalkrika vingårdar i Carmignano. Druvorna jäser på ståltank för bevarande av frukt och friskhet. Detta vin har inte mognat på ekfat.

Rikt fruktig med inslag av mörka körsbär, björnbär med en lätt kryddighet. Frisk syra och mjuka tanniner, i eftersmaken vanilj och mörk choklad. Bra sällskapsvin och till olika rätter av nöt och fläsk, fågel, pasta och lättare sallader, ”allround”!
Högupplöst flaskbild