Arkiv

Bockstein Riesling Auslese 2015

HyperFocal: 0

Fakta

Beskrivning

Framställs av sent skördade druvor från Ockfener Bockstein, en brant bergssida som vetter mot sydväst. Jordmånen består av grus och sten, vittrad ”greywacke”, en mörk bergart samt skiffer som präglar vinerna.  Vinet jäser med naturlig jäst och mognar till 50% på gamla ekfat.

Blommig doft med inslag av citrus, exotisk frukt, honung och mineral. Rikt sötfruktig i perfekt balans med vinets friska syra och typiska skiffer-mineralitet. Vinet har en restsötma av 120 gram/L och passar utmärkt till de flesta efterrätter av bär och frukt, även till förrätter av paté, inläggningar och lagrad ost. 

Nik Weis Saar Riesling 2016

Nik Weis Saar Riesling 2016,ny juni-16

Fakta

Beskrivning

Vinet framställs av druvor från Nik Weis vingårdar på olika lägen i Mosel-Saar-Ruwer. Vinet är klassat som ”Gutswein” vilket är den regionala beteckningen. Vinet jäser med naturlig jäst och får mogna till 50% på stora gamla ekfat.

Vinet är generöst fruktigt, med tydlig syra och mineralitet. Smaken friskt med inslag av gula äpplen, citrus, honung och lätt kryddig touch. I eftersmaken en balanserad fruktsötma (restsötma 25 gram/L).  Passar som sällskapsvin, till gåslever, brieost, charkuterier och en fisk-och skaldjursgryta rikligt kryddad serverad med aioli.

Bockstein Riesling Kabinett 2015

HyperFocal: 0

Fakta

Beskrivning

Vinet kommer från Ockfener Bockstein, en brant bergssida som vetter mot sydväst. Jordmånen består av grus och sten, vittrad ”greywacke”, en mörk bergart samt skiffer som präglar vinerna. Vinet jäser med naturlig jäst och mognar till 50% på stora gamla ekfat. 

Blommig doft med inslag av citrus, gul stenfrukt, mineral och lätt rökig, typiskt skiffer-ton. Rikt fruktig med slående renhet och elegans, toner av citrus, päron, honung med lätt kryddighet. Vinet har en restsötma av 37 gram/L. Passar till smakrika rätter av fisk och skaldjur, gärna med aioli eller karljohan-risotto, mogna ostar och som sällskapsvin.
Högupplöst flaskbild