Arkiv

Baffonero 2014

baffonero_novintage_good

Fakta

Beskrivning

Baffonero skapades första gången år 2007 som utmanare till kultvinet Masseto. Med denna årgång blev Baffonero vald till Italiens bästa vin av Luca Maroni och fick 98p.  Vinmakaren är Alessandro Cellai som också har skapat Rigogolo Chianti Riserva 2014.

Vinet framställs av 100% merlot från en 3 ha vingård med rikligt av stora stenar och lera. Druvorna plockas en och en, totalt blir det högst en klase druvor per vinranka. Vinet jäser på ståltank men mognar sen på nya franska 225 L ekfat i 3 år. 

Kompakt frukt med rikligt inslag av mörka bär, kryddor, mineral, mörk choklad och läder. Kan sparas många år men njutas redan nu till en maträtt med krämiga tillbehör och rött kött. 

Ornello di Frassinello 2014

RoccadiFrassinello_OrnelloMaremmaToscanaDOC_bottleThumb_072315_112131

Fakta

Beskrivning

40% Sangioveto, 20% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot. Vinet har mognat på 225 Liters franska ekfat i 10 månader. 
Tegelröd färg, stor doft av mörka bär, choklad, ek och kryddor. Fyllig smak, rikt fruktigt med en tydlig syra och tanninstruktur. Det har inslag av mörka körsbär, björnbär, örtkryddor nougat och vanilj. Lång eftersmak. Ett vin som passar utmärkt till ostbrickan och charkuterierna, liksom till en mustig gryta och grillat lamm.

Högupplöst flaskbild

Poggio alla Guardia 2014

Poggio_BLU_novintage

Fakta

Beskrivning

45% Merlot, 40% Cabernet sauvignon och 15% Sangiovese. Vinet framställs på ståltank och cementfat för bevarande av vinets naturliga frukt.

Mörkröd färg. Doften ger ifrån sig inslag av plommon och choklad med en nyans av örtighet. Vinet är medelfylligt med tydliga tanniner och frisk syra, karaktär av mörka bär, mineral och kryddighet. Ett komplext vin som passar till smakrika rätter av kött och fågel, pasta med färska örtkryddor, riven parmesan, men även som sällskapsvin.

Högupplöst flaskbild