Arkiv

La Villette Pinot noir 2016

la-vilette-pinot-noir

Fakta

Beskrivning

Druvor från utvalda vingårdar i främst Languedoc-Roussillon. Vinerna under La Villette är klassade som Vin de France, detta för att mer fritt kunna välja bästa möjliga kvalité av druvor utifrån årgång och skörd. Vinmakaren kan härmed hålla en jämn och mycket hög kvalité i vinet. Man skulle kunna kalla La Villette för ”Super-Languedoc”, liknande de viner som i Toscana fått benämningen ”Super -Tuscan”. 

Vinet framställs vid låg temperatur på ståltank. Fruktig doft, medelfyllig smak med inslag av körsbär, björnbär, jordgubbar med lätt kryddigt avslut. Mjukt och friskt med en lång eftersmak. Servera vid sval temperatur till fågel, ljust kött, halstrad fisk eller en bricka med charkuterier och ost. 4 stjärnor på Winesearcher **** . GOLD i Anivin de France/Best value Selection. 
89 (++!) Ett riktigt fynd!  /Dina Viner Professional Edition

La Villette GSM 2016

La Villette GSM 16

Fakta

Beskrivning

Grenache 60%, Syrah 20%, Mourvèdre 20% främst från Languedoc-Roussillon. Mourvèdre kommer från vingårdar med högsta klassificering, men vinet är en Vin de France. Detta möjliggör att välja druvor mer fritt från önskade lägen, det färdiga vinet håller en jämnt hög kvalité oberoende av årgång.

Jäsning på ståltank för bevarande av frukt och arom. Vinet är smakrikt med inslag av mörka bär, cassis, vilda skogsbär, örtkryddor, peppar och vanilj. Balanserade tanniner och ett långt avslut. Passar som sällskapsvin lika väl som till rätter av ljust och mörkt kött, fågel och ostar.

högupplöst flaskbild

La Villette Chardonnay 2017

maison-de-la-villette-vdf-chardonnay-nm-hd

Fakta

Beskrivning

Druvor från utvalda vingårdar i främst Languedoc-Roussillon med en mosaik av olika jordmåner. Vinerna under La Villette klassas som Vin de France, detta för att mer fritt kunna välja bästa möjliga kvalité av druvor utifrån jordmån och skörd. Vinmakaren kan härmed hålla en jämn och mycket hög kvalité i vinet. Man skulle kunna kalla La Villette för ”Super-Languedoc”, liknande de viner som i Toscana fått benämningen ”Super -Tuscan”. 
Vinet jäser på ståltank och får vila på sin jästfällning en tid för extra komplexitet.

Ett smakrikt, medelfylligt vin med inslag av citron, gul stenfrukt, melon, päron, rostade kastanjer och vanilj. Utmärkt som sällskapsvin eller till rätter av fisk och skaldjur eller fågel/ljust kött.
Silver två år i rad på Anivins ”Best Value Vin de France” .

Högupplöst flaskbild