Pressprovning med CAPEZZANA

Äntligen Carmignano!

LogoCapezzana-red

 

Provning – Vinkällaren Grappe (klubbrummet),  onsdag 11/6, 14,00

Samma dag som den stora BS-provningen på Grappe, passa på att ta del även av denna branschprovning!

Beatrice Contini från anrika familjefirman Tenuta di Capezzana besöker Grappe för att träffa skribenter och sommelierer för vinprovning och presentation. 

Redan på 800-talet framställdes vin och olivolja på Capezzana, som idag består av 100 ha vingård på de böljande kullarna i Carmignano, 16 km NV om Florens. Altituden är ovanligt låg och klimatet skapar förutsättningar för fullt mogna druvor och viner med komplexitet och rondör i världsklass.  Med Cabernet sauvignon som härstammar från Château  Lafite framställer Capezzana flaggskeppet Villa di Capezzana, lillebror Barco Reale, supervinet Ghiae della Furba, single vineyard Trefiano, VinSanto av högsta kvalité, IGT Toscana – Monna Nera samt en superfin olivolja.

Unikt är samlingen av gamla årgångar i vinkällaren, som helt sonika murades igen under andra världskriget för att undvika plundring. Det lyckades, ingen hittade vinförrådet, och den äldsta årgången i källaren är från 1925. På provningen får vi testa Villa di Capezzana 1981

Wicked Wine lanserar vinerna i Juni. Kom och testa nyheterna och hör Beatrice berätta om Capezzana och prova vinerna! 7 st viner serveras och provningen tar ca en timme.

Anmäl dig till irene@wickedwine.se

 Samtidigt vill vi påminna om provningen med Martina Molino, måndag 2 Juni 14,00 på Grappe. Hör av er till irene@wickedwine.se för anmälan eller om du har frågor. Här ser du vilka viner som är med i provningen.

Barolo Bricco Lugiani 2010
Barolo Vigna Conca 2010
Barolo La Serra 2010
Barolo Vigna Conca 2006
Barolo Vigna Conca 2008
Barolo Vigna Gancia 2008
Barolo Galinotto 2009
Barbera Legattere 2011
Barolo DOCG 2010
Barbera d´Alba 2013