van Steenberge

Sedan 1295 har Augustine Friars bryggt Augustijn öl i sitt kloster i Gent. För närvarande produceras Augustijn av Van Steenberge Brewery i Ertvelde, som har byggt upp ett internationellt gott rykte.

Idag är Paul Van Steenberge (II), son till Jozef och sonson Paul Van Steenberge (I), de styrande i bryggeriet. Han gick in i familjeföretaget 1978 och 1985 tog över ledningen från sin far. Under de senaste tio åren har mer än 10 miljoner euro investerats i bryggeriet Bios – Van Steenberge och antalet anställda har fördubblats. Ett nytt datorstyrt Brew House byggdes 1993. 1995, ett vattenreningsverk installerades som garanterar maximal biologisk och kemisk vatten renhet. 1997 installerade man en ångpanna och under 2000 kom en ny malt kvarn och förpackning linje.

Allt detta görs för att kunna fortsätta att serverar utsökt kvalitetsöl till våra många uppskattade kunder, både inhemska och utländska, långt in i framtiden.


vansteenberge-logo.jpg

Från van Steenberge

Augustijn Blond Belgian Ale
8 %

Ölet har en ljus bärnstens färg och en fantastisk fluffig skumkrona som bildas vi upphällningen. Doften känner man en snygg maltighet och frukt där även humlen ger sitt till. Smaken gen en maltig och humlerik kropp med en hint av vanilj och avslutas med en bekväm beska.

augustijn blond

Augustijn Brune Ale
8 %

Ölet har en hasselnötsfärg med en doft av röd frukt och en liten ton av rökighet. Smaken är komplex men mild och en härlig balans av russin och choklad som avslutas med en viss beska och mjuk torrhet. Tack vare andra jäsningen på flaska så kan detta öl med framgång lagras och avnjutas längre fram.

augustijn brune

Augustijn Grand Cru Belgian Strong Ale
10 %

Halmgul till färgen och fruktig i smaken med lite kryddig humle arom. Ölet har en lysande komplexitet med kraft, det hela avslutas med en torr och härlig beska. Till starka ostar, skaldjur eller varför inte en bouillabaisse är detta öl fantastiskt.

augustijn grand cru

Gulden Draak Ale, Barley Wine, Double
10.5 %

Gulden Draak är mörkröd till färgen med en tjock vit skumkrona och har en varm, maltig, och kryddig doft. Ett öl med varm och lång smak som Skall avnjutas sakta i lugn och ro, med fördel i en stor konjakskupa. Passar bra till nötkött, ädelostar och dessert.

Gulden Draak finns i storlekarna: 330ml, 750ml, 1500ml, 3000ml

99p RateBeer

Gulden Draak

Gulden Draak 9000 Quadruple
10.5 %

Efter 25 års av succé med Gulden Draak, som är en trippel, lanserar man nu en kvadruppel. Detta innebär fyra gånger så mycket malt som i en belgisk lager.
Otroligt rik och komplex, mindre söt karamell, torrare och brödigare i stilen än vanliga Gulden Draak.

Inbjuder till riktigt komplexa smakkombinationer, pröva gärna till grönmögel ost, patéer och ostron.

gulden draak 9000

Piraat Belgian Strong Ale
10.5 %

Bärnstensfärgad Belgisk Ale med stor maltig kropp. Alkohelen känns i doften men balanseras väl upp av maltighet, sötma och humlebeska. Piraat är en matöl som passar underbart i hop med vilt och gåslever.

Piraat


Skriv ut Producentinfo