Stallhagen

Stallhagen är ett mikrobryggeri på Åland som har bryggt öl av hög kvalitet sedan 2004. Årsproduktionen är idag ca 250 000 liter. Vad gäller vårt bassortiment har det varit ändamålsenligt att brygga produkter som vår vida kundkrets har uppskattat och som samtidigt har säkerställt en jämn tillverkning och kvalitet.

stallhagen.com


Stallhagen-logo.png

Från Stallhagen

Stallhagen Historic Beer 1843 Specialöl
4.5 %

Ett av världens äldsta bevarade öl ska rekonstrueras. Ölet, som härstammar från 1840-talet, upptäcktes i ett gammalt skeppsvrak i Ålands skärgård sommaren 2010.

Historic Beer har champagneliknande bubblor och ölets smakprofil är mer vinös än öllik. Ölet har en tydlig friskhet och fruktighet samt en mild subtil kryddighet. Munkänslan är lätt, samtidigt kommer ölets struktur klart fram. Doften är frisk, syrlig och blommigt fruktig. Skumkronan är spetsliknande och vit.

stallhagen-1842

Stallhagen Baltic Porter Porter
Magnum, Saaz 7.5 %

Stallhagen Baltic Porter är handgjort enligt gamla traditionella tillverkningsmetoder som var vanliga i Östersjöområdet i början av 1800-talet. Den höga alkoholhalten som är kännetecknande för den här typen av öl värmde och närde sjömän under stormiga seglatser.

Bryggerimästare Mats Ekholm har utvecklat en maltblandning som delvis rostas på bryggeriet och vilken ger en nötaktig fyllig smak och en nästan lakritsaktig färg. Det här ölets litet rökiga och kraftiga arom ger en oförglömlig smakupplevelse för varje ölkä̈nnare.

Porter är ofiltrerat och smakar gott genast men lagrat på ett svalt och skyddat ställe utvecklas smaken vidare.

Malt: Pilsner, Münchner och Black Malt Humle: Magnum och Saaz

stallhagen baltic porter

Stallhagen Brown Ale Ale
Fuggles, Goldings 5.5 %

Stallhagen Brown Ale är ett mjukt öl med aromer av malt och nötter. Paletten är fyllig. Ölet har en rostad, söt och fruktig ton och är svagt humlad och lättdrucken. Skummet är tjockt och håller länge. Bryggmästare Mats Ekholm har kronat den här läckra toppjästa ölet med en nypa havre som gör det till ett riktigt hantverksöl.

Passar bra till ost, fläskrätter och grillad nöt, efterrätter med chokolad och bär.

 

stallhagen brown ale

Stallhagen Honungsöl Ale
4.7 %

Stallhagens svalkande honungsöl för tankarna till ljumma sommarkvällar i den åländska skärgården. Honungsölet med sin lätta fruktigthet, med citrustoner och den subtila aromen passar väldigt fint tillsammans med stekta fiskrätter; abborre och smörstekta knapriga strömmingar och mycket mer.

stallhagen_honungsol_bottle

Stallhagen Pale Ale Pale Ale
6.0 %

Stallhagen Pale Ale är ett fräscht, maltigt och måttligt fylligt starköl med generös känsla av arommalt med inslag av svartvinbärsblad och till och med lavendel. Beskan är lätt. Skummet är pärlemorvitt och tätt. Färgen har djupa gyllengula toner. Smaken är markerad med äppel och karamell, den avslutande smakupplevelsen lämnar ett lätt intryck av citrusfrukter.

Passar bra till kryddiga köttgrytor och stekta fiskrätter, en ypperlig kompanjon till krämiga blåmögelostar och gorgonzola

stallhagen_paleale_bottle

Stallhagen US Red Ale Ale
6 %

Före den amerikanska förbudstiden var American Red Ale en popular variant av den irländska Amber Ale i USA. Det här överjästa ölet bryggdes med inhemska amerikanska råmaterial särskilt på västkusten. Efter förbudstiden konsentrerades ölproduktionen allt mer till de stora industriella bryggerierna, vilket resulterade i ett allt smalare sortiment.

I slutet av 1970-talet ändrades vissa lagar i USA vilket ledde till en renessans för småbryggerierna som spred sig till övriga delar av världen.

Vår bryggmästare Mats Ekholm inspirerades av den rödbruna färgen i den åländska graniten när han skapade Stallhagen US Red Ale i bästa småbryggerianda.

stallhagen us red ale


Skriv ut Producentinfo