Sierra Nevada Southern Hemisphere

SN HArvest

Fakta

Beskrivning

Southern Hemisphere Harvest baseras på humle från Nya Zeeland som plockas, torkas och levereras till bryggeriet inom sju dagar. Resultatet är en komplex öl som visar smaker och aromer av humlesorterna Southern Cross, Pacifica och Motueka. Ljus fruktighet med en stabil maltkropp som ger ett djup i doft och smak. En komplex öl med en smakprofil som återger karaktärerna av de olika humlesorterna. Det är floralt och örtig med inslag av barr, grape och persika. Southern Harvest befinner sig i gränslandet mellan en Pale Ale och en IPA. God och smakrik, oavsett kategori. - 98p/100p RateBeer

Sierra Nevada

1979 började hembryggaren Ken Grossman förverkliga sin dröm, att bygga sitt eget bryggeri. 1980 bryggs den första brygden hos Sierra Nevada Brewing Co. Rykten spreds sig som en löpeld om ett nytt fantastiskt öl, Sierra Nevada Pale Ale. Ett öl som senare skulle skapa en uppsjö av kopior och har av flera kallas den ”nya” amerikanska pale ale originalet. Bryggeriet producerar också en rad andra öl, t.ex porter, pale ale och veteöl.

Ett miljötänk genomsyrar hela produktionen av Sierra Nevada. All ingredienser är av högsta kvalitet och transporteras på de mest miljövänliga sätten. De använder järnväg vid maltleverans för att drastiskt minska utsläppen från det lastbilsbaserade transportsystemet. Efter bryggning töms brygghuset på humle och jäst som sedan återanvänds som djurfoder på de lokala gårdarna. När man gör öl förbrukar man mycket energi, Sierra arbetar för att minimera efterfrågan genom att skapa egen energi. De äger en av landets största solpaneler med över 10000 individuella paneler och fyra 250 kilowatt bränsleceller. Det gör att bryggeriet kan producera hälften av det totala elbehovet på plats. Alla förpackningar är av återvinningsbart material samtidigt som de uppfyller alla krav på kvalitet.

sierranevada.com