Sierra Nevada Narwhal Barrel Aged

1033923

Fakta

Beskrivning

I denna öl har det använts 2 humlesorter, Magnum och Challenger har använts som bitterhumle samt att de även använt Challenger som aromhumle. 

Skillnaden på denna öl och vanliga Narwhal är att denna är fatlagrad på Bourbonfat från Kentucky i 8 månader.

Om man anser att vanliga Narwhal är häftig är det inget upp mot denna, den komplexa smaken av choklad och espresso kombineras på ett oerhört snyggt sätt ihop sig med vanilj och den rostade smaken av ekfat. 

Denna öl passar utmärkt till dessert eller att bara avnjuta som sällskapsdricka.

Sierra Nevada

1979 började hembryggaren Ken Grossman förverkliga sin dröm, att bygga sitt eget bryggeri. 1980 bryggs den första brygden hos Sierra Nevada Brewing Co. Rykten spreds sig som en löpeld om ett nytt fantastiskt öl, Sierra Nevada Pale Ale. Ett öl som senare skulle skapa en uppsjö av kopior och har av flera kallas den ”nya” amerikanska pale ale originalet. Bryggeriet producerar också en rad andra öl, t.ex porter, pale ale och veteöl.

Ett miljötänk genomsyrar hela produktionen av Sierra Nevada. All ingredienser är av högsta kvalitet och transporteras på de mest miljövänliga sätten. De använder järnväg vid maltleverans för att drastiskt minska utsläppen från det lastbilsbaserade transportsystemet. Efter bryggning töms brygghuset på humle och jäst som sedan återanvänds som djurfoder på de lokala gårdarna. När man gör öl förbrukar man mycket energi, Sierra arbetar för att minimera efterfrågan genom att skapa egen energi. De äger en av landets största solpaneler med över 10000 individuella paneler och fyra 250 kilowatt bränsleceller. Det gör att bryggeriet kan producera hälften av det totala elbehovet på plats. Alla förpackningar är av återvinningsbart material samtidigt som de uppfyller alla krav på kvalitet.

sierranevada.com