Ridgeway Brewing

Ridgeway Brewing Co startades av Peter Scholey efter att han lämnat Brakspear Brewing Co i början av 2002. Efter många år inom den Engelska bryggerivärlden och arbetat för andra vill han nu pröva sina vingar. Utöver sina egna produkter i Ridgeway-serien brygger han mycket licensbrygggningar åt Engelska microbryggerier som inte har kapaciteten till att brygga för att klara efterfrågan på flasköl. Bland annat Bluebird Bitter från Coniston Brewing Co.


Ridgeway Brewing Co.

Från Ridgeway Brewing

Ridgeway Bad Elf Winter Ale
6.0 %

Bad Elf är ett vinteröl som är bryggt efter IPA-stilen. Ett gyllene öl som har en klar humledoft. I smaken är den len och rund men med en bra frisk efterbeska. Ett öl som man vill dricka mer av.

Bad Elf

Ridgeway Bad King John Ale
6 %

Observera att en BLACK ALE verkligen inte är samma sak som en porter eller stout. Begreppet är inte allmänt använd eftersom marknadsföring av London eller irländska stil av mörkt öl är så stark att ett sådant här öl inte är vanligt att det bryggs. Vattenrening, humleteknik och bittra/söt balans är alla helt olika en svart ALE där av förtjänar sitt eget namn.

Bad King John

Ridgeway Bitter Bitter
4 %

En bitter med en frisk pepprig humledoft. Detta kommer från den nya humlesorten Boadicea som introducerades sommaren 2004. Ridgeway Bitter var den första produkten som använde den nya humlen kommersiellt. Smaken är maltig trots sina 4,0% men också mycket frisk och lättdrucken. Den har en lång trevlig efterbeska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ridgeway Blue Pale Ale
5 %

ridgeway

Ridgeway Criminally Bad Elf Barley Wine
10.5 %

Criminally Bad Elf är en Barleywine (kornvin) med inslag av torkad frukt, plomon och aprikos. Den höga alkolholen ger en stor lång smak som är balanserad med maltsötma och humle beska. Criminally Bad Elf står sig mycket väl mot smakerna på ett svenskt julbord.

Criminally Bad Elf

Ridgeway Foreign Stout Stout
8 %

Det är en rejäl stout på 8,0 %. I doften kommer en kraftig rostad ton av malt tillsammans med en vinös sötma. Smaken är inget undantag, väldigt fyllig, rund rostade kaffetoner med en laktissmak i bakgrund. Detta övergår i en besk eftersmak som tillsammans med maltsötman stannar kvar länge. En kraftigt öl som passar bra till köttgrytor eller med mörk choklad.

Ridgeway Foreign Stout

Ridgeway I.P.A. Pale Ale
5.5 %

En India Pale Ale när den är som bäst. Den har en stor, frisk och blommig doft. I smaken är den maltig och frisk smak. En rejäl efterbeska som sitter kvar länge. Ett öl som verkligen ger mersmak.

 

Ridgeway IPA

Ridgeway Imperial Barley Wine Barley Wine
Challenger, Saaz, styrian golding, target 10.0 %

Ridgeway Imperial Barley Wine är lite mer bitter än vanliga barley wines. På 10 procent i alkoholstyrka ligger den också lite högre än normalt. Men alkoholen är vackert integrerad i denna torrhumlade historia som går alldeles ypperligt att lagra.

ridgeway_barley_wine-240x400

Ridgeway Imperial Red Ale Imp. Red Ale
Challenger, WGV, target 10.0 %

Kärnan i denna Red Ale utgår från crystal malt vilket ger ett sött och lite juicy intryck. Resultatet är att ölen är det mjukaste i hela Ridgeway rangen. Trots det är den fortfarande mer bitter än de flesta andra Red Ales.

 

ridgeway_imperial_red-240x400

Ridgeway Imperial Russian Stout Stout
10 %

Ridgeway Russian Imperial Stout är en underbar öl med stor smak och kraft. Mycket framträdande humle och rostad malt. Vid butteljering uppmättes hela 99 IBU. Ölen kommer att fortsätta utvecklas på flaska i många år framöver. I smak och doft finns mycket choklad, rostade toner och vinösa inslag.

Ridgeway Russian Imperial Stout dricks med fördel i konjakskupa till en bit bra choklad. 

Ridgeway Russian Imperial Stout

Ridgeway Insanely Bad Elf Imp. Red Ale
11.2 %

Den värsta i kollektionen av Bad Elf. En imperial Red Ale som levererar. Den höga alkoholen ger en stor varm smak. Smaker av toffee, choklad mörka röda bär. Drick Insanely varsamt till de sötare smakerna runt julen. Gärna till nötter och torkad frukt.

Insanely Bad Elf

Ridgeway Ivanhoe Pale Ale
5.2 %

Engelsk Pale Ale när den är som bäst, varma rostade fruktiga toner allt avslutas med en härligt balanserad beska från Engelsk humle. Snygg att titta på och god att dricka. Ivanhoe är en typisk engelsk ale med mycket smak. Härligt rödaktig till färgen och dofter av malt och humle. Smaken är lika inbjudande som doften. Den är fyllig, rik och maltig som övergår till en frisk bitterhet precis som man förväntar sig i en engelsk ale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ridgeway Lump of Coal Stout
8 %

Lump of Coal är ett av vinterölen som Ridgeway Brewing Co brygger. Det är en rejäl stout på 8,0%. I doften kommer en kraftig rostad ton av malt tillsammans med en vinös sötma. Smaken är inget undantag, väldigt fyllig, rund rostade kaffetoner med en laktissmak i bakgrund. Detta övergår i en besk eftersmak som tillsammans med maltsötman stannar kvar länge. En kraftigt öl som passar bra till köttgrytor eller med mörk choklad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ridgeway Reindeers Dropping Amber Ale
4.7 %

Mellanmörk ale med bra söttma och balanserad beska. Smaker av russin och torkad frukt blandas med härliga grapefrukttoner från humlen. Reinders dropping är en lyssande allround öl till julbordet.

ReindeerDroppings

Ridgeway Reindeers Revolt Pale Ale
6 %

Reindeer’s Revolt startade egentligen från hans 4% Ridgeway bitter som blev rankad till ”The Best Bitter in the World” i New York 2005 bara att han gjorde den först starkare och använde samma malt: Maris Otter pale ale, Pale Crystal. Humlen: Challenger och Boadicea. Han har dragit ner bitter- heten lite och fått till en touch av apelsin i doften. Detta är en mycket lättdrucken öl som är kanon året runt.

Reindeers revolt

Ridgeway Santa’s Butt Ale
6 %

En frisk och fruktig maltig Porter som får sina brända toner från choklad och svart malt, välbalanserad bitter från engelsk humle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ridgeway Seriously Bad Elf Double Pale Ale
9.0 %

Bad Elf har vuxit till sig! Seriously Bad Elf är bryggd efter den belgiska trippel-stilen. Bärnstensfärgad och typiskt belgisk i doften, sötma och malt. I smaken är den frisk, len och fyllig. Detta övergår till en torr efterbeska.

seriously bad elf

Ridgeway Very Bad Elf Strong Ale
7.5 %

Baserat på ett recept från 1795. En skönt härlig nötig, fruktig ale, som får sin runda beska från en Engelsk raritet en humle sort: Fuggles från 1850 talet. Detta är en öl i serien man inte glömmer i första taget.

Very Bad Elf


Skriv ut Producentinfo