Ölvisholt Brugghus

År 2008 etablerades Ölvisholt Brugghus beläget på en gård i ett av det mest geologiskt aktiva områden i landet, här lanserades det första öl som de stolt gav namnet ”Skjalfti” vilket på Isländska betyder ”jordskalv”.

Två dagar före den stora invigningen av brygghuset skakades de av ett jordskalv som hamnade på 6,7 på Richter skalan. Lyckligtvis hände inget med Bryggeriets utrustning.


olvisholt_logoweb

Från Ölvisholt Brugghus

Ölvisholt Freyja Veteöl
4.5 %

Freyja har en frisk vete karaktär med inslag av koriander och apelsin. Man har bryggt ölet med 2 sorters malt och en typ av vetemalt. Hummlen är First Gold, Hallertau Hersbrucker. Man har sedan kryddat ölet med koriander och apelsinskal. Detta är ett lätt drucket öl med sköna citrustoner och en lätt bitterhet i avslutningen.

freya

Ölvisholt Jólabjór Rökbock
6,5 %

En mjuk rök-bock med en touch av nejlika som ligger i bakgrunden. Smaken är välbalanserad med skön maltighet och toner av rök. I eftersmaken kan man återfinns en kryddighet samt en godisaktig sötma.

Jólabjór

Ölvisholt Lava Stout
8.5 %

Rökt Imperial Stout som är mustig och har kraft. Till färgen kolsvart med ett tjockt brunt härligt skum. Markant sötma med choklad toner och rostad malt. Eftersmaken ger rostad malt och rök som en levande vulkan i munnen.

lava

Ölvisholt Mori Röd Ale
5.5 %

Ölet har en tydlig Rubinfärg och en medellång kropp. I smaken hittar man rostad malt och karamell med ett elegant bittert avslut. Doften är något söt och tydliga toner av rostad malt, furu med humle arom i avslutningen

mori

Ölvisholt Skjalfti Lager
Cascade, Celeia, First Gold 5.0 %

Skjalfti är en lagerhybrid/steambeer som har en gyllengul färg med en medellång kropp och en bra balans mellan malt och humle. Man kan hitta smaker av karamell och sötma, i avslutning en behaglig bitterhet. Doften är humlerik, även citrus och talltoner med avslut av söt malt.

skjalfti


Skriv ut Producentinfo