Mohawk Brewing Co

Mohawk Brewing Company grundades 2010 av Stefan Gustavsson och Wicked Wine.

Mohawk Brewing vill utveckla den svenska ölkulturen genom att brygga ovanliga öl som visar på ölets spännvidd och användbarhet som sällskapsdryck likaväl som måltidsdryck. Vi brygger oväntat smakrika öl i modern stil men lika ofta inspirerat av gamla traditioner.

mohawkbrewing.se


Mohawk_web-svart-text

Från Mohawk Brewing Co

Mohawk Blizzard Imperial porter
9.7 %

Ett extremt öl, bryggt med tio maltsorter, mörkt rörsocker, honung och åtta olika humlesorter. Allt för att bidra med komplexitet och samtidigt ge balans och elegans. Drick den nu eller spara några flaskor till nästa jul och upplev hur de lagrade tonerna av starkvin och nötter tillför ytterligare dimensioner till detta öl.

Mohawk blizzard-2014

Mohawk Anything Gose Gose
Cascade 3.8 %

A German-style sour, brewed with sea salt, coriander and Cascade hops. Stefan har här tagit sig an en unik tysk ölstil där koriander,laktobaciller och saltat vatten utgör tre av ingredienserna. Låg alkohol, mycket smak. Med sin sälta och syra lämpar sig ölet väl till lättare maträtter men också till thaiköket med dess söta inslag och olika sorters getost.

Mohawk anything gose

Mohawk Black Rocket Porter Porter
5.5 %

Mohawk Black Rocket Porter är en fyllig och smakrik öl som hämtat inspiration från amerikas västkust. Åtta olika maltsorter tillsammans med humle från både USA och Europa ger ett välhumlat öl med toner av kaffe, choklad och lakrits. Perfekt till kraftigare kötträtter men även till olika desserter på mörk choklad.

Mohawk-Black-Rocket-Porter-web

Mohawk Citra Pale Ale Pale Ale
Citra 5.5 %

En Pale Ale med stor doft och smak. I doften finns tydlig tropisk frukt och inslag av citrus. Pigg trevlig känsla i munnen med en mild attack som lämnar en lång trevlig beska i avslutet.

Njut som den är eller till amerikansk mat. Kompletterar det flesta måltider till belåtenhet. Servera vid 10-12 grader i vinglas.

Mohawk Pale Ale Citra

Mohawk Hardkår Unleashed Lager, Öl
4.7 %

Av studenter för studenter!

Det är skillnad på öl och öl. Hardkår Unleashed är inte din vanliga dussinöl – det är inget du får om du beställer en ”stor stark”, och kommer aldrig heller att vara det. Det är en öl för dig som vet vad du vill ha. Hardkår Unleashed är en modern pilsner – en klassisk tysk, men med en modern avsluting. Malten är Pilsner, Mynchener och Carahell. Humlen är Tysk Northern Brewer och Mittelfrüh, Nya Zeeländsk Motueka, och Amerikansk Palisade och Simcoe. Detta kanske inte säger dig något, kanske det gör det. I vilket fall ska du veta – att vi inte lämnat något åt slumpen. Mycket njutning.

 

85430-hardkar-unleashed-h1000

Mohawk Imperial Brown Stout Export 1937 Imp Brown Stout
Fuggles, Golding 10.1 %

Trots sitt namn är ölen definitivt svart. En len öl med runda smaker av mörk choklad, lakrits, fudge, kryddor och kaffe. En balanserade finish med klara inslag av humlekaraktärer och mörk torkad frukt.

Receptet har sina rötter i London under sent 1700-tal men denna version av receptet är från 1937.

Imp Brown Stout

Mohawk Session IPA Session IPA
Cascade, Citra, El Dorado, Simcoe 4.2 %

En humledriven session med tydlig amerikansk karaktär. Något krämig textur med skön beska som driver ölet i mål. Den balanserade smakprofilen består av aprikos, gräs, citrus, ananas och tallbarr.

Mohawk Session

Mohawk Unfiltered Lager Modern lager
5,3 %

Mohawk Unfiltered Lager är i grunden gjord som en tysk Wieneröl. Den har fått en medelstor beska av tyska humlesorter. Men avslutningsvis har ölet bryggts på samma vis som Amerikansk Pale Ale. Stora mängder Amerikansk och Nya Zeeländsk humle har använts för aromen, och ännu mer har tillsatts i lagertankarna. Detta ger ölet en stor, fruktig och blommig humlearom med betoning på citrus och tropisk frukt. Precis som moderna ales från Amerikas mikrobryggerier.

Slutligen har ölet tappats upp med naturlig efterjäsning på flaskan. Det ger en bättre hållbarhet och ännu fruktigare smak och arom. Ölet kan se disigt ut, men om du låter ölet stå ett tag så lägger sig jästen på botten av flaskan. Det är en smaksak om du väljer att ha med jästen i ölet när du dricker det.

Ale eller lager? Varför låta tekniken bestämma. Det är ju smaken som räknas.

Mohawk Unfiltered NYA

Mohawk vs Citra Pale Ale
Citra 5.5 %

Detta är en Pale Ale som låter en enskild humlesort komma till tals. Mohawk vs bryggs alltid efter samma grundrecept men med olika humle. Citra är en relativt ny humlesort med karaktär av citrus och tropisk frukt som mango och papaya.

Mohawk-VS-Citra-web

Mohawk VS Mosaic APA, Single Hop
5.5 %

De senaste åren har humlen stått i fokus ofta på grund av populariteten hos IPA. Amarillo, Citra, El Dorado och till och med humlesorter som ännu inte namngetts har lyfts fram i singelhumlade öl. Mosaic är en av dessa nya humlesorter som fått mycket uppmärksamhet. Den fick sitt namn förra året, och i år är första gången den funnits tillgänglig i kommersiella mängder.

Mohawk VS är en serie öl framtagen för att påvisa egenskaperna hos olika humlesorter. Ölet bryggs med samma grundrecept, och endast en humlesort används i varje version.

Mosaic är en ny amerikansk humlesort med smak och doft av mango, guava och citrus, med inslag av tallbarr och blåbär.

Mohawk-VS-Mosaic

Mohawk Whiteout Stout Stout
Magnum, Palisade och Simcoe 9.7 %

Whiteout Stout är en ny bekantskap i serien säsongsöl från Mohawk Brewing Co. Eftersom den är mycket kraftfull lämpar den sig för lagring och att drickas under höst- och vintersäsong. Det är en helt svart öl av typen Imperial Stout. Ölen har bryggts med nio maltsorter, honung och rörsocker. Engelsk, tysk och amerikansk humle har använts vid bryggning och lagring. Jäst med amerikansk alejäst.

mohawk-whiteout-2014

Mohawk Year Round IPA IPA
Magnum, Palisade, Simcoe 6.8 %

Mohawk IPA är en balanserad öl i amerikanskt snitt. Arom och smak domineras av grapefrukt, passionsfrukt, mango och aprikos. Ölet känns väldigt mjukt med skön kolsyra som ger ett väldigt friskt intryck.

Mohawk IPA YRB

Snowmelter Imperial Stout
11,0 %

Vi kallar den Snowmelter, men om etiketten varit större hade ölet hetat Imperial Milk Chocolate oatmeal coffee stout. Malt, havre, kakao och choklad samt kaffe från Indonesien och Sydamerika. Allt detta ger dig en öl som nära nog gör kung Bore till en go gubbe. Avnjutes i ensamt majestät eller till julchokladen, våga vägra vår!

Snowmelter-WEB


Skriv ut Producentinfo