Founders Sumatra Mountain Brown

sumatra_mt_brown_bottle

Fakta

Beskrivning

En Brown Ale med kaffe, ja ni läste rätt. Denna Brown Ale är inte bara brygd med maltsorterna Crystal, Choklad och Abbey eller humlesorten Perle. Utan bryggarna på Founders har också adderat Sumatra kaffe ner i brygden. Resultatet blir en öl med härlig maltsötma och en fin touch av kaffe som hittar sig fram. 

Founders Brewing Co.

Grundarna Mike Stevens och Dave Engbers hade båda fasta jobb när de bestämde sig för att jaga sina drömmar och starta ett bryggeri. De tyckte att om man ska leva livet, ska man leva det utan ånger. Deras filosofi lyder: "Vi vill inte brygga öl för massorna. Vi brygger för oss.

Founders Brewing Co har utvecklats till ett av de bästa bryggerierna i USA. De har legat topp fyra i världen på Ratebeer.com de senaste  åren i rad (4:a år 2010, 2: a 2011 och 2012, 3:a år 2013) Founders vann fyra medaljer vid 2010 World Beer Cup, två medaljer på 2010 Great American Beer Festival och en medalj vid 2012 World Beer Cup. According to The Daily Meal the #1 brewery of the 50 Best Craft Breweries in America. Läs mer här. 

Helt enkelt ett av världens absolut bästa bryggerier.