Founders Brewing Co.

Grundarna Mike Stevens och Dave Engbers hade båda fasta jobb när de bestämde sig för att jaga sina drömmar och starta ett bryggeri. De tyckte att om man ska leva livet, ska man leva det utan ånger. Deras filosofi lyder: ”Vi vill inte brygga öl för massorna. Vi brygger för oss.

Founders Brewing Co har utvecklats till ett av de bästa bryggerierna i USA. De har legat topp fyra i världen på Ratebeer.com de senaste  åren i rad (4:a år 2010, 2: a 2011 och 2012, 3:a år 2013) Founders vann fyra medaljer vid 2010 World Beer Cup, två medaljer på 2010 Great American Beer Festival och en medalj vid 2012 World Beer Cup. According to The Daily Meal the #1 brewery of the 50 Best Craft Breweries in America. Läs mer här. 

Helt enkelt ett av världens absolut bästa bryggerier.

 


Founders_Logo_color

Från Founders Brewing Co.

Founders All Day Session IPA Session IPA
4.7 %

Detta är ölet ni har väntat på. Innehållet håller dina smaklökar nöjda och dina sinnen skarpa. En vardaglig IPA som bryggts naturligt med en komplex samling av malt, korn och humle. Balanserad och aromatisk med en clean finish. Den perfekta belöningen för ett gott dagsverke.

8584461

Founders Backwoods Bastard Ale
10.2 %

Förbered er på varma, underbara dofter av malt whisky, bourbonfat, rök, karamell, kryddor och rostad malt. Samma profil på palett. Det är en avkopplande sippöl som gjord för att exaltera paletten.

 

Backwoods-Bastard

Founders Breakfast Stout Imperial Stout
8.3 %

En legendarisk öl.  ” Double Chocolate Coffee Oatmeal Stout! – Fullpackad med doft av kaffe (!), kanel, och kryddor. Vilken längd i smaken. En riktigt stor öl helt enkelt. Missa inte. Njut som den är i konjakskupa.

 

fbc-breakfast-stout-swe

Founders Centennial IPA Centennial IPA
7,2 %

Founders kompromissar inte och det fungerar. Centennial IPA är alltid med och slåss om titeln världens bästa IPA på ratebeer.com Founders Centennial är en komplex öl fullpackad med malt och humle. De dryga 7% alkohol känns inte utan tillför längd och bredd i ölet. En kraftig maltbas balanserar upp humle och alkohol till perfektion. En av världens bästa IPA enligt många tyckare. 99 p på Ratebeer.

 

11006-founders-centennial-IPA

Founders Curmudgeon Old Ale
9,8 %

Komplext och balanserat. Ekfatslagringen har gjort sitt jobb utan att bli störande. Ett stortartat hantverk som ska avnjutas i långsam takt. Sköna inslag av torkad frukt, choklad, sirap och arrak.
5/5 av Alf Tumble i DN

Founders-Curmudgeon

Founders Devils Dancer IPA
12 %

Founders har gjort det igen! Denna gång med en tripel IPA gjord på hela 10 olika sorters humle. Malten som används för att få fram den komplexa smaken är Carahell, Munich och Abbey. 
Ölen är oerhört välbalanserad mellan den maltiga sötman och humlebeskan, den galopperar fint i paletten!

Denna öl lanseras 8/7. 

Devil-Dancer-Bottle

Founders Dirty Bastard Scotch Ale
8.5 %

Så bra är håren reser sig. Bryggd med sjo olika sorters malt. Komplex från början till slut. Aningen rökig med inslag av torv, körsbär, toffee och torkad mörk frukt.

Silver i kategorin Scotch Ale/ Wee Heavy i The European Beer Star. Som är en av världens mest prestigefyllda tävlingar där olika öl utvärderas för dess sensoriska egenskaper.

Dirty-Bastard-Bottle-256x790

Founders Imp Stout Imperial Stout
10.5 %

Bryggt med tio sorter av mältat korn. Denna stout mjuk som silke, men ändå komplex och rik. Kolsvart och fullpackad med rostade toner, mörk choklad, vanilj med behagligt  bittert avslut och skön maltsötma.  Luta er tillbaka och njut av denna ultimata vintervarmare.

Founders Imp Stout

Founders KBS Stout, imp. porter
11.9 %

Portersteken- Bourbon, kaffe och mjuka chokladtoner i ett, med fin balans mellan dem. Världsklass för denna typ av öl.

100 p Ratebeer

fbc-kbs

Founders Mango Magnifico Öl
10 %

Ytterligare en härlig fruktöl  från Founders, denna gång med smaken mango samt med en nyans hetta från Habaneros från Michigan. 

Denna öl har en tropisk söt smak av mango men den nyans av hetta som tränger sig igenom bryter det söta på ett oerhört snyggt och aptitligt sätt. Passar alldeles utmärkt att avnjuta nu när vi går mot varmare tider.

 

beer_219170

Founders Mosaic Promise Ale
Mosaic 5,5 %

Denna öl är en single hop ale, helt och hållet kryddad med humlesorten Mosaic, vilket ger ölen är galant fruktighet med inslag av mango. Maltsorten Golden Promise ger även ölen en aningens sötma som tillsammans med mosaicens fruktighet ger ölen en perfekt balans. 

 

Mosaic_Promise_Bottle

Founders Pale Ale Pale Ale
5.4 %

Ett ypperligt bevis för Cascade på flaska. Denna medelfylliga Pale Ale har en uppfriskande citrussmak och en distinkt blommig humlearom. Mycket på grund av det aggressiva tillsättandet av humle under jäsningen. Ni kommer att märka en viss maltig sötma med en balanserad humlefinish. Perfekt att njuta av när som helst, var som helst.

Pale_Ale_bottle

Founders Porter Porter
6,5 %

Silkeslen och svart med ett krämigt, solbränt huvud. Näsan är söt med aromer av mörk choklad och karamell. Den stora mängden humle ger Founders Porter en fyllig smak. Mjuk som sammet. Det är en älskare, inte en kämpe.

Porter_bottle

Founders ReDANKulous Red IPA
9,5 %

Imperial Red India Pale Ale, första av sitt slag från Founders. 

Till denna härliga brygd har maltsorterna Crystal och Roasted används, även humlesorterna Mosaic, Chinook och Simcoe har gett sin karaktär till ölet. 
I doft och smak hittar vi lätt fruktighet, aningen beska med en touch av rostad knäckighet. 

reDANKulous_12oz

Founders Rübaeus Specialöl
5.7 %

Rübæus är grundarnas sätt att fira säsongens varmaste månaderna. Smak av färska hallon som adderas under flera stadier av jäsningen. Fantastisk smak av röda bär rött med en perfekt balans mellan sött och syrligt.

Rubaeus_bottle

Founders Sumatra Mountain Brown Brown Ale
Perle 9,0 %

En Brown Ale med kaffe, ja ni läste rätt. Denna Brown Ale är inte bara brygd med maltsorterna Crystal, Choklad och Abbey eller humlesorten Perle. Utan bryggarna på Founders har också adderat Sumatra kaffe ner i brygden. Resultatet blir en öl med härlig maltsötma och en fin touch av kaffe som hittar sig fram. 

sumatra_mt_brown_bottle


Skriv ut Producentinfo