Flying Dog Brewery

1990 öppnades The Flying Dog Brewpub i Aspen, Colorado. Det var succé från dag ett och efterfrågan blev snabbt så stor att man bestämde sig för att starta ett fullskaligt bryggeri.

Sedan starten har kopplingen till Hunter S Thompson, alias Dr Gonzo, varit tydlig. Samma med illustratören Ralph Steadman, en erkänt såväl skicklig som ofta stötande konstnär. Steadman har bland annat gjort omslaget till Pink Floyd’s ”Gerald Scarfe” och alla etiketterna till Flying Dogs öl.


FD-Logo4c-small.jpg

Från Flying Dog Brewery

Flying Dog Gonzo imp. porter
Cascade, Northern Brewer, Warrior 9.2 %

Gonzo är  en stor och kaxig öl, precis som den bryggdes för att hedra – Dr Hunter S. Thompson. Fyllig smak av choklad, kaffe och vanilj. Rena  maltsmaker som är i balans med ett subtilt bett av humle. Kombineras förträffligt med rökt kött, BBQ, hårdost samt choklad -och kaffedesserter.

Flying Dog Gonzo

Flying Dog K9-Cruiser Winter Ale
7.4 %

Fyllig och söt öl med smaker av kola och knäck som toppas med en underbar dos humle, Här finns många dimensioner av nötter,kola, mörkt bröd och citrus att upptäcka.

K9

Flying Dog Pale Ale Pale Ale
Cascade, Northern Brewer 5.5 %

En amerikansk pale ale med cirtustoner i doften och mycket malt. En kraftig maltig munkänsla som går över i en rejäl men trevlig och lång efterbeska.

Doggie style

Flying Dog Raging Bitch IPA IPA
Amarillo, Columbus, Warrior 8.3 %

Denna Belgiska/IPA är gyllene till färgen med en härlig mousse. Doften har nyanser av ananas, grapefrukt, citrus och Earl Grey te. I smaken kan man finna tropiska frukter, maltbas, kryddiga citrus humle toner och en igenkännlig smak av belgisk jäst.Ren och fräsch med en humlig, torr avslutning. Livsfarligt lättdrucken. Passar  fantastiskt till ost.

Raging Bitch

Flying Dog Session IPA Session IPA
4.7 %

Härliga aromer av grapefrukt, kryddor, citron, tall och knäckig malt. En lätt och smakrik öl som lämpar sig väl för de varma sommarmånaderna.

FD Session IPA

Flying Dog Snake Dog IPA IPA
Columbus, Golding, Warrior 7.1 %

Ett otroligt skönt humlat Colorado-IPA öl med massor av Warrior, Golding och Columbus humle som ger ölet en frisk ton av citrus frukt. Denna India Pale Ale kan nog hypnotisera även den tuffa IPA konsumenten. En väldig rak IPA med en stark humleprofil i attaken. Otroligt god till Cheese burgers, grillat och amerikansk pizza. Drick kall i vinglas.

snake dog


Skriv ut Producentinfo