Einbecker Brauhaus

Öltillverkningen i staden Einbeck i Niedersachsen har anor från medeltiden. 1794 startades Einbecker Brauhaus, ett gemensamt brygghus i staden. Det är idag det enda kvarvarande bryggeriet i staden Einbeck.


einbecker.jpg

Från Einbecker Brauhaus

Einbecker Brauherren Alkoholfri Pils Alk.frei pilsner
0.5 %

En kär gammal bekanting har åter äntrat den alkoholfria scenen. Einbecker Alkohol Frei Pils är inte bara en ljuvlig alkoholfri öl utan också, på grund av sin tydliga beska, en fin matspelare.

Mild och brödig med subtila humletoner samt inslag av citrus och örter. En markerad beska styr allt i balanserad hamn. Ett snäpp upp i kvalité inom kategorin.

Einbecker-Brauherren-Alkoholfri-h1000

Einbecker Ur-Bock Hell Bocköl
6.5 %

Denna öl är underjäst. Detta innebär bland annat att jäsningen sker vid en relativt låg temperatur (5-10°C). Som namnet antyder sjunker jästen till jäskarets botten och ölen får mer karaktär av råvaran än av själva jäsningsprocessen. I segmentet bocköl är Einbeckers Ur-Bock en stjärna. Ett original som är ledande inom sin klass. 

Delikat öl med finlemmad struktur och tydlig smakprofil. Aromer av hö, bröd, torkad frukt och örter. Ölet ger en förnimmelse av både en bättre lager och en kryddig belgare. Smaken följer aromerna med addition av honung och blommor. En mångsidig måltidsdryck men en schnitzel med alla tänkbara tillbehör känns som ett obehagligt bra val.

Ur Bock Hell


Skriv ut Producentinfo