Brouwerij Corsendonk

Klostret Corsendonk i Belgien började brygga öl redan på 1400-talet. Idag framställs en ljus öl; Agnus, och en mörk; Pater. Nuförtiden sker ingen bryggning på klostret längre utan man har lagt ut bryggningen på ett bryggeri som man tycker kan ge ölen dess rätta karaktär, nämligen Brasserie Du Bocq.


corsendonk-logo.jpg

Från Brouwerij Corsendonk

Corsendonk Agnus Pale Ale
7.5 %

Bryggd efter den klassiska trippelstilen som trappistmunkarna skapade. Detta gyllene öl har en karaktärsfull doft med inslag av jäst, jasmin, rökelse. En aromatisk smak med liten beska, inslag av jäst, citrus som ger en torr, delikat och särpräglad smak. Tack vare sin jästfällning så utvecklar sig smaken ytterligare och blir mjukare och krämigare med tiden. Bör serveras vid 6-8 grader. En mycket trevlig sällskapsöl men passar också bra till ostbrickan, sallad, fisk och kyckling.

 

Agnus

Corsendonk Christmas Ale Ale, Julöl
8.5 %

Corsendonk´s Christmas ale har en härlig doft av malt, choklad och apelsin. En djupröd färg och en smak av rostad malt med en mycket behaglig och mjuk beska. För dom som inte vill njuta den i ensamt majestät passar den utmärkt till choklad, kraftfulla ostar och tuffare vilträtter med lite sötma i såsen.

Klostret Corsendonk i Belgien började brygga öl redan på 1400-talet.

55556701

Corsendonk Mixpack Belgian Ale
%

Blanche Witbier, Pater Dubbel, Agnus Trippel, Rousse Amber Ale. Ett urval av bryggeriets bästa öl.  En kvartett bestående av olika aromer och smakkaraktärer.

 

Corsendonk mixpack

Corsendonk Pater Ale
7.5 %

Liksom Agnus är Pater en robust Belgisk ale bryggd enligt Trappiststilen. Ur glaset kommer en jästig, fruktig och något rökig arom. I smaken finns en rik, maltig öl med en antydan av portvin, russin och choklad med toner av citrusfrukt. Precis som Agnus utvecklas ölet med tiden och blir mjukare. Bör serveras vid 6-8 grader. Ett trevligt sällskapsöl som passar till mörk choklad och vilt.

 

Corsendonk Pater


Skriv ut Producentinfo