Brasserie dieu du Ciel Equinoxe du Printemps

Equinoxe du printemps

Fakta

Beskrivning

Équinoxe du Printemps (franska för "vårdagjämning") är helt enkelt en förening av två stora traditioner: bryggeritraditionen i Skottland, och lönnsirap produktionen i Quebec. Vid den första smaken hittar man fatighet, maltig smak, understödd av en diskret touch av sötma. Eftersmaken åstadkommer mer smak av lönn, som är tillräckligt närvarande för att bli uppskattad, men aldrig överväldigar de traditionella smakerna från en Scotch Ale.

Equinoxe du Printemps bryggs bara en gång om året i januari. Den är lagrad i två månader för att uppnå en perfekt balans i smak.

 

Brasserie Dieu du Ciel

Brasserie Dieu du Ciel startade som bryggeripub 1998 av ett gäng välutbildade mikrobiologer och tillika hembryggare och resultaten är fantastiska. De har vunnit mängder med priser för sina olika brygder. Hela gänget som arbetar på bryggeriet är entusiastiskt och tullar inte på kvaliteten oavsett vad det kommer att kosta.