Brasserie Dieu du Ciel

Brasserie Dieu du Ciel startade som bryggeripub 1998 av ett gäng välutbildade mikrobiologer och tillika hembryggare och resultaten är fantastiska. De har vunnit mängder med priser för sina olika brygder. Hela gänget som arbetar på bryggeriet är entusiastiskt och tullar inte på kvaliteten oavsett vad det kommer att kosta.


Brasserie-dieu-du-Ciel.png

Från Brasserie Dieu du Ciel

Brasserie dieu du Ciel Aphrodisiaque Kakao, Stout, Vanilj Stout
6.5 %

Svart ale med aromer och smaker av vanilj, mörk choklad, bourbon och rostad malt. Vaniljen och kakaon gifter sig fint, utan att konkurrera ut varandra, för att producera en förvånansvärt välbalanserad öl. Detta öl är milt humlat, men kakaon ger en touch av bitterhet. Dess färg kan vara skrämmande, men det är en mycket smidig öl inom räckhåll för de flesta öldrickare. Denna mycket uppskattade dessertöl bryggs på ekologiskt rättvisemärkt kakao och första klassens vaniljbönor. Aphrodisiaque vann priset för högsta betyg i 2003 Popular Beer Contest för kategorin ”Ale” under Mondial de la Bière i Montreal, en silvermedalj 2006 i Popular Beer Contest under Mondial de la Bière i Montreal, en guldmedalj 2008 i Popular Beer Contest under Mondial de la Bière i Montreal, och en guldmedalj (sjunde plats bland 10 vinnare guld) som avgjorts vid ”MBeer” contest under Mondial de la Bière i Montreal 2008.

aphrodisiaque

Brasserie dieu du Ciel Blanche du Paradis Veteöl
5 %

Blanche du Paradis är en belgisk-stil ”Wit” bryggt med koriander och apelsinskal. Kryddorna är traditionella i klassisk stil. Ölet är ofiltrerad och innehåller nästan lika mycket råvete som malt. Man kan skönja en slöja av jäst och proteiner som ger denna stil sitt namn ”Blanche”. Rund och ljus på samma gång, andas det nybakat bröddofter, och avslöjar kryddor och citrussmaker, tillsammans med subtila anteckningar av syra som kommer från vetet. Detta öl fick priset för högsta betyg 2002 i Popular Beer Contest för kategorin ”Belgisk stil” under Mondial de la Bière i Montréal.

”Blanche du Paradis föddes på Montreal Brewpub maj 1999”

 

blanche du paradis

Brasserie dieu du Ciel Dernière Volonté (Abbey-Style) Ale, Ljus Klosteröl
6.5 %

Dernière volonté (franska för ”sista viljan”) är en blandning av belgiska och engelska bryggeritraditioner. Komplexa smaker av humleblommor och kryddig, fruktiga estrar från vår belgiska jäst är perfekt balanserad men med kraftig smak och arom av malt. Finishen är bestämd av en offensiv doft av torrhumling.

Derniere Volonte

Brasserie dieu du Ciel Equinoxe du Printemps Scotch Ale
9.1 %

Équinoxe du Printemps (franska för ”vårdagjämning”) är helt enkelt en förening av två stora traditioner: bryggeritraditionen i Skottland, och lönnsirap produktionen i Quebec. Vid den första smaken hittar man fatighet, maltig smak, understödd av en diskret touch av sötma. Eftersmaken åstadkommer mer smak av lönn, som är tillräckligt närvarande för att bli uppskattad, men aldrig överväldigar de traditionella smakerna från en Scotch Ale.

Equinoxe du Printemps bryggs bara en gång om året i januari. Den är lagrad i två månader för att uppnå en perfekt balans i smak.

 

Equinoxe du printemps

Brasserie dieu du Ciel Paienne Pale Ale
5 %

Païenne är en överjäst halmgulfärgad öl. Den presenterar aromer av malt, humle och frukt. Sin välbalanserade smak domineras av malt och färska spannmålsmaker, kompletteras med en delikat bitterhet. Allt detta gör Paienne till en inbjudande och törstsläckande öl som samtidigt erbjuder och uppfyller smak och en generös kropp. 

la paienne

Brasserie dieu du Ciel Rescousse Alt Bier
5.3 %

La Rescousse (till undsättning) är en ädel Altbier som hyllar livet i all dess mångfald. Maltig med inslag av rostat bröd.  Välbalanserad humle ger en bra beska och trevlig friskhet, komplexitet och unik karaktär.

”Liberté, Egalité, biodiversité!”

rescousse.org

Rescousse

Brasserie dieu du Ciel Rosée d´hibiscus Veteöl
5.9 %

Rosee d’Hibiscus är en mjuk veteöl. Den rosa färgen kommer från hibiskusblommor som tillkommer under bryggningsprocessen. Den arom och smak av tropisk blomma är mycket framträdande i detta öl, vilket ger den en viss syrlighet och en mycket angenäm doft. Det är en perfekt törstsläckare en varm sommardag.

Detta öl vann guld (femte plats bland 10 guld vinnare) som avgjordes på ”MBeer” contest under Mondial de la Bière i Montreal 2007 och en silvermedalj 2008 i Popular Beer Contest under Mondial de la Bière i Montréal.

 

ddc-rosee-dhibiscus

Brasserie dieu du Ciel Route des épices Rågöl
5 %

Routes des épices (franska för ”kryddresan”) är en rågöl bryggt med både svart och grönpeppar. Inledningsvis avslöjar ölet smak av färsk säd och malt, som ger noter av choklad, kola och frukt. Den pepparsmak och doft helt avslöjas på upploppet, vilket ger en behagliga, kryddiga och härliga stickningar på tungan.

Detta öl vann guld (andra plats bland 10 vinnare guld) som avgjordes vid ”MBeer” contest under Mondial de la Bière i Montreal 2006.

Route des spices

Dieu du Ciel Corne du Diable IPA Ale, IPA
6.5 %

Denna härliga ”Corne du Diable” ,som för övrigt betyder ”djävulens horn” ,har gjorts efter en klassisk engelsk IPA men med den modernare amerikanska västkuststilen. Ölet är kraftigt humlad med smak av karamell och en skön skarp beska som ett resultat efter att man har torrhumlat ölet. Detta öl är så häftigt att det är svårt att säga nej till. 

Corne du Diable föddes på Montreal Brewpub i januari 2004

 

CorneDiable Front

Dieu du Ciel Grande Noirceur Imperial Stout, Stout
9 %

Årets sippöl som är packat till taket med nyrostat kaffe, choklad, vanilj och karamell.

100 p Ratebeer

GrandeNoirceurFront

Dieu du Ciel Peche Mortel Stout
9.5 %

Péché Mortel (franska för ”Mortal Sin”) är en mycket svart och tät öl med mycket uttalad rostad smak. Rättvisemärkt kaffe tillsätts under bryggningsprocessen, intensifiering ger en bitterhet till ölen och en kraftfull kaffesmak. Péché Mortel bryggs för njutningens skull, vi inbjuder dig att dricka det med måtta. Denna Stout stil, hög alkoholhalt och bitterhet för att gynna bevarandet, bryggdes historiskt att stödja den långa och mödosamma resan som krävs för att exportera öl från England till Ryssland. Ordet Imperial kommer från det faktum att ölet bryggdes speciellt för den ryska tsarens hov. Detta öl fick en speciell utmärkelse under 2005 Popular Beer Contest hölls under Mondial de la Bière i Montréal.

peche mortel

Dieu du Ciel Rigor Mortis Ale
10.5 %

Stark brown ale inspirerade av öl bryggt av belgiska Trappistmunkar. Detta öl har en mycket liten bitterhet, intensiv, maltig och söta smaker blandat med smak av choklad och kola. Den presenterar komplexa röda frukter och kryddiga smaker på grund av den typ av jäst som används under bryggningsprocessen. Detta öl är som bäst först när den har lagrats i sex månader. Detta komplexa öl är utformat och bryggt med tålamod och omsorg i samma tradition som de stora belgiska Abbey öl.

Rigor Mortis Abt bryggs bara en gång om året, är och säljs i april så länge lagret räcker.

Detta öl vann guld (första plats bland 10 guld vinnare) som avgjorts vid ”MBeer” contest under Mondial de la Bière i Montreal 2006.

 

SONY DSC

Dieu du Ciel Solstice d’Hiver Vintage Ale, Barley Wine
10.2 %

Denna Barley Wine, som bryggs inför vintersäsongen varje år, lämpar sig utmärkt att lagra ytterligare, för ökad balans och komplexitet.

solstice dhiver

Dieu du Ciel Solstice d’Hiver Ale, Barley Wine
10.2 %

Detta ädla vinteröl är brunt med flammande röda höjdpunkter. Smaken är utsökt söt och likörliknande med inslag av bränd karamell som kommer från malten och en förlängd kokningstid. Det är en väldigt bitter öl med aromer av humle och alkohol och smak som påminner om röd frukt som väckts av den engelska jästtyp vi använder för att jäsa det. Eftersmaken accentueras av den underbara smaken av humle. Solstice d’hiver (vintersolståndet) bryggs bara en gång om året, och är då i åldern 4 till 5 månader innan det säljs. Denna åldringsprocess är nödvändig för att uppnå en perfekt balans mellan den skarpa bitterheten och de andra smakerna i ölet.

Fantastisk till choklad med hög kakaohalt, grön- och blåmögelostar och höstens vilträtter. Missa inte denna kraftfulla brygd som skapats av Kanadas ”bästa” mikrobryggeri – Dieu du Ciel. Solstice d’hiver bryggs bara en gång om året, i slutet av sommaren. Det är då i åldern för att uppnå en perfekt balans i smak. Sedan inleds försäljningen i mitten av december varje år, tills lagren tar slut.

solstice

Disco Soleil Kumquats IPA IPA
6.5 %

En härligt gyllene IPa rik på söt malt och citrusaktig bitterhet. Smaken är frisk med inslag av kumquat, pinjenötter, citrusskal, kryddor och karamell.

97 p Ratebeer

Disco Soleil

MORALITÉ US IPA IPA
Centennial, Citra, Simcoe 6.5 %

Snygg och balanserad IPA med massor av tropisk frukt . Ananas, passionsfrukt, mandarin, päron och apelsin backas upp av en snyggt integrerad, kraftig bitterhet. En fantastisk IPA.

99 p Ratebeer 

1444825218moralite

Solstice d’été Framboise Veteöl
5.9 %

En tyskinspirerad sur veteöl. Ölet har en tydlig syra men en tydlig smak av hallon som adderats under jäsningsprocessen. Resultatet blir ett friskt och fräscht öl som med en tydlig och snygg balans mellan frukt och syra.

 99 p Ratebeer

ddc-solstice-dete


Skriv ut Producentinfo