Magnum är cool

Hej!

Vi har glädjen att erbjuda lite sköna magnumflaskor (1,5 liter) nu till storhelgerna. Vinerna finns i beställningsortimentet och i mycket begränsad upplaga. Först till kvarn. 

Visst, det här är viner som kostar mer än de flesta boxarna på monopolet. Men dessa viner skapar minnen, inte luckor. Vi har tillsammans med människorna bakom vinet pressat, dragigt och ryckt för att kunna erbjuda dig dessa, ta tex Grand Cru Chablis från Bouchard som legat i vineriets källare sedan 2001!

Det är en wow-upplevelse att dela en stor flaska med nära och kära! – Här är dryckeslistan

Beställ före den 10 December för att vara säker på leverans till Jul! 

Wolfberger-magnum

Wolfberger – Alsace
Les Festives Pinot Gris 2012, 70496, 349 kr

Handskörd och noggrann sortering, jäsning vid låg temperatur på ståltank. Jäsningen avbryts för att en del av vinets naturliga sötma ska bevaras, restsötman ligger på 20g/liter och gör att vinet går bra till mat med hetta, asiatiskt, chili och vitlöksfrästa räkor, samt till frukt och bär, gärna till en av julens sötsaker.

 

Pascal Bouchard
Chablis Grand Cru Blanchot 2001
, 76494, 799 kr
Chablis Grand Cru Vaudésir 200176493, 799 kr

Med 12 års ålder uppvisar vinerna verkligen sin identitet och tydlig terroir!

De har fått mogna på fransk ek i 8 månader, och under den fortsatta flasklagringen har de utvecklat en rik mineral, lätt rökig karaktär, mogen frukt som gula äpplen, mandel och karaktär av havsmusslor.

Vinerna gifter sig perfekt med smakrik hummersoppa, gratinerad havskräfta och tillagad fisk med smakrika tillbehör. Användningsområdet är helt annat än för en ung Chablis som ju annars är perfekt kompanjon till färska skaldjur.

Tenuta di Collosorbo – Toscana
Brunello di Montalcino Riserva 2007
, 72419, 950 kr
93 poäng i Wine Spectator
100% Sangiovese, lagring 3 år på ekfat.
Utsökt årgång som tål lagring många år! Perfekt balans mellan vinets fruktkoncentration, friskhet, terroir och välintegrerad ekfatson.  Avnjuts gärna tillsammans med nöt eller vilt med smakrika tillbehör, smakrika ostar, lufttorkad skinka och pasta med vitlök och örter.

Lavradores dei feitoria – Douro
Quinta da Costa 2009,
 73008, 425 kr
80% Touriga Nacional, 10% Tinta Roriz & övriga.  
Single Quinta i sydsluttning, med vinstockar som är 80 år och äldre. Handskörd, fottrampning & jäsning på vida lagares (stora vida betongkar), därefter lagring på franska ekfat (80% nya).
Här ett vin med kraft och struktur, tanninerna rundas av med lagring, men redan nu är vinet underbart till en mustig gryta, eller nöt/ vilt med gratinerade rotfrukter alt en svamprisotto.  

Eikendal Classique 2005, privatimport, 369 kr
Cabernet sauvignon, Cabernet franc och Merlot.
Vinet fick mogna på franska ekfat i 24 mån, det är ett elegant välbalanserat vin i klassisk Bordeaux-stil. Kan njutas på egen hand eller tillsammans med de flesta kötträtter. Tanninerna är avrundade, frukten mogen med inslag av mörka bär, plommon, kryddor och integrerad ek. Njut!