Arkiv

Mohawk Anything Gose

Mohawk anything gose

Fakta

Beskrivning

A German-style sour, brewed with sea salt, coriander and Cascade hops. Stefan har här tagit sig an en unik tysk ölstil där koriander,laktobaciller och saltat vatten utgör tre av ingredienserna. Låg alkohol, mycket smak. Med sin sälta och syra lämpar sig ölet väl till lättare maträtter men också till thaiköket med dess söta inslag och olika sorters getost.

Sierra Nevada Pale Ale

sierra-nevada-pale-ale

Fakta

Beskrivning

Sierra Nevada Pale Ale är en älskad och hyllad klassisker. I glaset har ölet en djup bärnstensfärg. Ölet är bryggt med Cascadehumle, en humlesort som ger en citrusaktig och kryddig doft. Det har en underbar, komplex fruktig maltighet i smaken som balanseras väl med beskan och en lång eftersmak.

Sierra Nevada Bigfoot Barley Wine

bigfoot

Fakta

Beskrivning

Sierra Nevada Bigfoot är deras årgångsöl som bryggs en gång om året. En barley wine med en kraftig malt och humledoft som återfinns i smaken. Ett öl med ganska hög sötma gör att den går att lagra i flera år. Passar bra tillsammans med choklad eller en smakrik köttbitt.

Sierra Nevada Celebration Ale

celebration

Fakta

Beskrivning

Celebration Ale är en seasonal beer, närmare bestämt en vinteröl. Den har en kraftig humledoft och en kraftig maltighet tillsammans med en rejäl efterbeska. Smaken är uppfriskande bitter med en rejäl humlighet som inte blir tung, den är närmast mer syrligt bitter än bittert syrlig, om någon förstår vad jag menar. En snygg sötma dyker upp med toner av grapefruktjuice, apelsiner, aprikoser, lite kryddiga toner av ingefära och körvel.

 

Sierra Nevada Northern Hemisphere

northern harvest

Fakta

Beskrivning

1996 skapade Sierra Nevada Amerikas första “fresh hop ale”. Till Harvest Ale använder man bara färsk humle, s.k. ”vat” humle. Genom att brygga med färsk humle fick man ett öl med en fantastisk kryddig doft som man bara kan drömma om.

Harvest Ale har en frisk kryddig humledoft med en svag maltsötma i bakgrunden. I munnen kommer karamellmalten fram och ger en rund len munkänsla som sedan övergår i en rejäl beska. En smak som sitter kvar länge. Ett otrolig öl som bör avnjutas med andakt.

Ölvisholt Skjalfti

skjalfti

Fakta

Beskrivning

Skjalfti är en lagerhybrid/steambeer som har en gyllengul färg med en medellång kropp och en bra balans mellan malt och humle. Man kan hitta smaker av karamell och sötma, i avslutning en behaglig bitterhet. Doften är humlerik, även citrus och talltoner med avslut av söt malt.