Het Sötpotatisgryta

Recept på Het Sötpotatisgryta, 6 personer.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
2 st burkar krossade tomater
3 st sötpotatis
2 st gul paprika
1 burk svart bönor
2 st morötter
1 liten (efter egen smak) ingefära
Salt, Peppar, Citronsaft och Tabasco

Skal och hacka sötpotatis, paprika och morötter i ca 2×2 bitar och ingefäran i mindre bitar. Hacka löken och vitlöken, stek dem mjuka i rapsoljan. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut, ha sedan i grönsaksbuljong och vin. Fräs runt någon minut. Tillsätt grönsakerna och låt koka med krossade tomater, tillsätt lite vatten, cirka 2 dl. Koka tills grönsakerna är mjuka men med lite tuggmotstånd ca 10-15 minuter. Tillsätt de förkokta bönorna och smaka av med salt, peppar, citron och Tabascco.

Servera gärna med hackad färsk koriander och vinet Rigogolo Chianti Riserva (Nr2361, 96 kr). 

Recept från Bake it Happen