Härliga drycker på dagens släpp

Hej!

Idag är det åter lansering av små partier på Systembolaget. Kvalitativa drycker fyller hyllorna och Wicked har en drös godbitar som fogar in sig i raderna. Våra flaggskepp bjuder på allt från en komplex ”sippa på verandan” öl till efterlängtad skördeöl. För alla winelovers i landet släpps två högklassiga nya zeeländare. Nyförvärvet Seresin bjuder på en biodynamisk butelj som är ett skolboksexempel på vad Nya Zeeland har erbjuda när det kommer magnifik pinot noir. Manowar Ironclad är en Bordeaux-blend med cabernet franc och merlot i förarsätet, balanserad och klockren till höstens viltgrytor.

Sierra Nevada Harvest (nr 11893) 81, 90 kronor

Magisk beska, en stabil maltkropp, allt i balans, ett djup i både doft och smak. Harvest har en komplex smakprofil som återger karaktärerna av de olika humlesorterna  i en blommig och örtig kombination, men har också inslag av barr, grape och persika.

 

Camden vs Mohawk (nr 11638) 26,90 kronor

En mörk lager som balanserar snyggt mellan det rosatde och fruktiga. Det är charmigt och lättrdrucket med en angenäm söt ton i finishen.

 

Curmudgeon Founders Brewing Company (nr 11798) 34,90 kronor

Komplext och balanserat. Ekfatslagringen har gjort sitt jobb utan att bli störande. Ett stortartat hantverk som ska avnjutas i långsam takt. Sköna inslag av torkad frukt, choklad, sirap och arrak. 

5/5 av Alf Tumble i DN

 

Rachel Pinot Noir Seresin Estate (nr 91142) 299 kronor

Trevlig doft av mogna jordgubbar, mörka körsbär, tryffel och choklad.
Smaken är fyllig med rik frukt, lätt örtig och kryddig. Tanninerna är mjuka och eftersmaken mycket lång. Passar
till örtigt lamm, fläsk, fågel. Dekantera gärna en timme i förväg.

 

Man O’ War Ironclad (nr 90693) 299 kronor

Det är mörkt och stort. Koncentrerat med härlig textur och en smakprofil som ger cassis, björnbär, mineralitet och timjan.Snygg struktur med finkorninga tanniner och ett långt friskt avslut.

92 p Robert Parker

Det släpptes även godsaker i måndags. Bland annat Conceito Tinto 2011 som fick 95 poäng av Wineadvocat. Endast 6 stycken portugisiska bordsviner har fått samma eller högre betyg. Läs mer om vinet här. Det är så bra!