Godsaker från augustis nyhetssläpp.

Hej!
Semestern börjar lida mot sitt slut med allt vad det innebär. Vardagen är åter här med förpliktelser och planering. En uppiggande sak är systembolagets augustisläpp där vi givetvis har med några godbitar som kommer förgylla de sista sommardagarna. 
Ur dagens släpp återfinns tre olika sorters öl samt två härliga portugiser där Contraste, från vinhuset Conceito, är ett nyförvärv i Wicked Wines portfölj. 
 
Founders Rubaeus är det klockrena alternativet när ni är sugna på något läskande och bärigt. Ölet smakar hallonkorn och mörk hallonkräm med en tydlig sötma utan att bli sliskigt. Gott!
 
Doft med inslag av brinnande kvistar men också en mild mörk sötma som ger väldigt trevligt intryck. En medel till full kropp rymmer rostade pekannötter, fikon, karamell och torv i smaken. Lättdrucken och god.
 
Clown Shoes Blaecorn Unidragon är bryggd med en ofantlig mängd malt kombinerat med en aggressiv amerikansk humle. Ölet är kraftfullt och komplext, som gjort för att lagras. Rökigheten är subtil men närvarande och den blandas angenämt med rika, mörka smaker. Riktigt bra.
99 p Ratebeer
 
Conceito är ett ungt och dynamiskt vinhus med fokus på moderna bordsviner med fokus på frukt och fräschör. Den unga vimakaren Rita Ferreira Marques har hamnat i internationellt rampljus och fått många utmärkelser för sina vita och röda Douro-viner, portviner, Vinho Verde samt viner från Nya Zeeland (Otago) och Sydafrika (Stellenbosch) där familjen också köpt vingårdar.
 
Vår nya portugis bjuder på hallon, björnbär, toffee, mineral och örtkryddor i doften. Lätt pepprig i smaken med en balanserad ekfatston. Ung och kaxig i sin approach, helt klart värd att lufta i en timme eller två. Klockren till en angusbiff.
Bra köp! Magnus Ericsson, Helsingborgs Dagblad/Mat och Vänner
 
Dirk Niepoort fortsätter att leverera. Tät färg, djup och koncentrerad doft av mörka bär, peppar och fat. Smaken är fyllig med mogna tanniner, inslag av mörk frukt, fat, choklad, kryddor och mineral. I eftersmaken en friskhet som balans till den koncentrerade frukten. 
BÄSTA KÖP! Allt om vin
92 p Livets Goda
 
Trevlig helg!
/Jesper