Fatlagrat guld, humle och rök.

Hej!

Dagarna rusar på och idag är det dags för nyhetssläpp på Systembolaget igen. Wicked ställer upp med en trio trevliga öl i olika stilar. En gammal trogen humlefantom, en rökig veteöl och så det gyllene guldet- en belgisk strong ale lagrad på whiskyfat. CO/Hops utnämnde ölet till släppets absoluta favorit. Till er som ska besöka Grand och franska vindagen på lördag: ni MÅSTE svänga förbi vår monter, hela vår franska portfölj kommer vara up for grabs, ni lär inte bli besvikna.

Gulden Draak Brewmaster’s Edition Brouwerij Van Steenberge (nr 11530) 129,90 kronor

Balanserad kopparfärgad ale. Heavy stuff på näsan med inslag av russin, vanilj, malt, tropisk frukt och fat. Intensivt och härligt i munnen med en komplex bredd. Otroligt häftig smakupplevelse där mycket händer men inget stör. Det här ölet ska hällas upp i korrekt glas och sedan sippas och avnjutas i lugn och ro. Känner ni för att lagra så är det knappast ett problem. Denna belgare har ett långt liv framför sig.

10/10 CO/Hops

Sierra Nevada Hoptimum Whole-Cone Imperial IPA (nr 11223) 41,90 kronor

Hoptimum är en orkan av humlesmaker från hela kottar. En viss sötma tonar ner alkoholen och både doft och smak är förvånansvärt färskt i denna humlefest. Intensiva smaker av grapefrukt, pinjenötter, örter och tropisk frukt. En behagligt aggressiv upplevelse.

100 p Ratebeer

Freigeist Abraxxxas (nr 11529) 39,90 kronor 

Det är en Lichtenhainer, dvs en sur (mjölksyrad) veteöl med rökmalt. Medelstor munkänsla med växande kolsyra.Trevlig att dricka med inslag av maltig rök, delikat frukt med gröna äpplen i spets. Snygg citrussyra i finish.

Kommande Events:

Marbleprovning

Ölbaren på NK onsdag 22.e okt kl 17-19. Anmälning och betalning görs på plats. 295 kr/5 ölsorter med tillhörande mat (smakstorlek). Vi kör genom Marbles härlig utbud. Opastöriserat och ofiltrerat. Som bryggeriet själva säger: They may be a bit cloudy but they taste great!

Gulden på pressklubben 23:e okt

Jens Skrubbe kommer servera både ‘Gulden Draak’ men även den svenska klonen ‘Zwarte Draak‘ på fat. Det kommer att finnas både färsk och vintagevarianter av drakarna på flaska samt smakprov på magnumflaskor och Brewmasters edition. Besök av Gulden Draaks Sverigeambassadör Jonas H Andersson. Mer info kommer.

Trevlig helg! /Jesper